Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα: H κοινωνία στο πλευρό της ΕΡΤ - Απομονωμένος ο καρνάβαλος που παριστάνει την κυβέρνηση

...αναδημοσίευση από το www.ertopen.com, η φωτο από τα δικαστήρια της Πάτρας....


Ήταν και πάλι όλοι και όλες εκεί. Οι αλληλέγγυη που δίνουν μαχητικό και συνεχές παρόν, σωματεία και εργαζόμενοι, πολιτικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση. Στα δικαστήρια της Πάτρας φάνηκε γι άλλη μια φορά η απομόνωση των καρναβαλιστών που ντύθηκαν συγκυβέρνηση, καθώς δεν είχαν ούτε καν μάρτυρα υπέρ τους. Πάνε οι παλιές καλές εποχές που με το αζημίωτο της ανάδειξης σε θέσεις ευθύνης εντός της ΕΡΤ όποτε δικάζονταν συμβασιούχοι ή σωματεία για τις απεργίας τους, έκαναν παρέλαση οι ψευδομάρτυρες με αντάλλαγμα την "καριέρα" εντός του Ραδιομεγάρου.

"Υπεύθυνοι" για την εξέλιξη αυτή, οι αλληλέγγυοι, η ασπίδα της κοινωνίας, που λόγω αυτής κανείς πια δεν μπορεί να κάνει τη βρωμοδουλειά και να κυκλοφορεί σίγουρος ότι δεν θα τα ακούσει δημοσίως στο φούρνο, στο μπακάλη, το μανάβη και δεν θα εισπράξει την κοινωνική χλεύη.

Ίσως ακούγεται υπερβολικό, αλλά κρατηθείτε γιατί το ωραίο έγινε μια ημέρα πριν τη δίκη.

Σε ορεινό χωριό της Αχαΐας, στην περιοχή της Τριταίας,  μια μέρα πριν τη δίκη μπήκε πλανόδιο αυτοκίνητο - βαν, από έμπορο που επισκέπτεται τα χωριά της περιοχής για να πουλήσει την πραμάτεια του. Στο μεγάφωνο δεν ακούγονταν ούτε δημοτικά, ούτε σκυλάδικα, αλλά το ζωντανό πρόγραμμα της ΕΡΑ Πάτρας που εκείνη την ώρα είχε εκπομπή για τη δίκη.



Νάσος Μπράτσος - Αυτήκοος μάρτυρας και με την έκπληξη να μην έχει περάσει ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: