Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ψήφισαν "ναι" στις απολύσεις

Ειδική συνεδρίαση για το θέμα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού "Επικοινωνία 94FM", πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου.

Παρά τις παρεμβάσεις όλης της αντιπολίτευσης, των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ, εργαζομένων στο ραδιόφωνο, η δημοτική πλειοψηφία χωρίς καν να παρουσιάσει σχέδιο για τη λειτουργία του ραδιοφώνου, υπερψηφίζοντας τις επιλογές, κάλυψε τις επιλογές του ΔΣ της δημοτικής επιχείρισης να κάνει πέντε απολύσεις, και παράλληλα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για άλλες, σε έναν ήδη υποστελεχωμένο σταθμό.

Όσο για τη δέσμευση του δημάρχου, πριν λίγες ημέρες, στα κλαδικά σωματεία, ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς εργαζομένων από το ραδιόφωνο σε θέσεις του δήμου, αυτό "γράφτηκε στο χιόνι".

Σημειώνουμε ότι οι παρατάξεις "Ρήξη και Ανατροπή" και "Λαϊκή Συσπείρωση", ζήτησαν πρώτα να ανακληθούν οι απολύσεις και μετά να γίνει συζήτηση για το μέλλον του ραδιοφώνου. Στη σχετική ψηφοφορία δεν πέρασε το αίτημα να γίνει κάτι τέτοιο και γι αυτό δεν πήραν μέρος στην έκθεση (κακών) ιδεών που ακολούθησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: