Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Χωρίς κτίρια οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΤ;

Εκτύπωση E-mail
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει ότι ενώ πηγές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι όλοι οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσουν, εντούτοις τα κτίρια στα οποία λειτουργούν αρκετοί από αυτούς, (Χανιά, Ρόδος, Κέρκυρα, Πάτρα, Ορεστιάδα, Ζάκυνθος, Πύργος, Καβάλα, Λάρισα, Βόλος, Κομοτηνή, Σέρρες, Φλώρινα)  προωθούνται προς πώληση, καθώς αναρτήθηκε ήδη στη «Διαύγεια» προκήρυξη για την εκτίμηση της εμπορικής τους αξίας.

Αν και έχουμε επισημάνει από την Παρασκευή 13 Μαρτίου το γεγονός, το αρμόδιο υπουργείο Επικρατείας δεν έχει διαψεύσει αυτές τις εξελίξεις ούτε αποσαφηνίζει τις προθέσεις του σχετικά με την επαναλειτουργία των περιφερειακών σταθμών. Η κυβέρνηση ελέγχεται τουλάχιστον για έλλειψη ετοιμότητας αν όχι για επίδειξη ασυνέπειας. 

Είτε κάποιοι υπονομεύουν εκ των έσω τη διαδικασία επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, είτε αποβλέπουν στη στάθμιση-αξιολόγηση των αντιδράσεων που πιθανόν θα προκληθούν αν κλείσουν οι περιφερειακοί σταθμοί. 
Έτσι ή αλλιώς, οφείλει να δώσει άμεσα σαφείς εξηγήσεις για τις αντιφατικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται για το επίμαχο αυτό πρόβλημα, που απασχολεί όλους τους Έλληνες και αποτέλεσε βασική δέσμευση της κυβέρνησης.

Η ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για πλήρη επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: