Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΕΔΟΕΑΠ : Οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί ψηφίζουν, αλλά, κατά πως φαίνεται, οι εργοδότες αποφασίζουν…



Συνάδελφοι

Λίγα μόλις 24ωρα, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκλογή των μελών του νέου ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και ενώ, η Πόπη Χριστοδουλίδου πλειοψηφούσα εκλεγμένη από την πλειοψηφούσα μεταξύ των Ενώσεων – που συμμετέχουν στον ΕΔΟΕΑΠ – την ΕΣΗΕΑ, είχε ξεκινήσει κατά παράδοση τις διαδικασίες σύγκλισης του Συμβουλίου, οι δύο εκπρόσωποι της ΕΠΗΕΑ, με τρόπο, που ελάχιστα απέχει από του να χαρακτηρισθεί πραξικοπηματικός, προχώρησαν στην σύγκλιση του Συμβουλίου σε χρόνο πέραν εκείνου, που προβλέπει το Καταστατικό, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της Πόπης Χριστοδουλίδου για την αντικαταστατικότητα των ενεργειών τους.

Τόσο, η Πόπη Χριστοδουλίδου, όσο και ο Γιάννης Αγγέλης, ήτοι τα δύο μέλη της ΕΣΗΕΑ, που εκλέχθηκαν πρώτη και δεύτερος στις εκλογές, δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην κάνουμε πίσω, υπερασπιζόμενοι την απόφαση του Εκλογικού Σώματος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, πριν από την ημέρα σύγκλισης του Συμβουλίου (Τρίτη 24/3/2015), δηλώσεις μελών της διοίκησης της ΕΠΗΕΑ σε υπαλλήλους του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και πιέσεις, που άρχισαν να ασκούνται από πολλές πλευρές, κάνουν φανερό ότι η παράτυπη σύγκλιση του Συμβουλίου με τον παραγκωνισμό της Πόπης Χριστοδουλίδου, δεν είναι παρά το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας, της οποίας, τα επόμενα βήματα πιθανόν έχουν σκοπό το να αποκλεισθούν οι δύο πρώτοι εκλεγμένοι από την ΕΣΗΕΑ από τις θέσεις, που σ’ ολόκληρη την ιστορία του ΕΔΟΕΑΠ ανατίθενται σ’ αυτούς. Και κυρίως αυτή της θέσης του προέδρου του Οργανισμού.

Το παράδοξο είναι ότι στις διαδικασίες αυτές δεν αντέδρασε,ως όφειλε, το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, απαιτώντας τον σεβασμό τόσο της νομικής διαδικασίας, όσο και του εθιμικού δικαίου, ενάντια σε κάθε απόπειρα παραβίασης της θέλησης των μελών των Ενώσεων, έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Μετά από όλα αυτά, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους συναδέλφους και να τους καλέσουμε σε επαγρύπνηση. Γιατί, κατά τα φαινόμενα, θα χρειασθεί να υπερασπίσουν την ψήφο τους με την κινητοποίησή τους ενάντια σε όσους απεργάζονται μέσα και έξω από το Ταμείο την ανατροπή του αυτοδιοικητικού χαρακτήρα του και τις κατακτήσεις, που για δύο χρόνια υπερασπιστήκαμε ενάντια στις περικοπές και τις προσπάθειες να διολισθήσει το Ταμείο στην αγκαλιά των εκδοτών και των ασφαλιστικών εταιρειών.

Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα στην υγεία μέσα από το ΤΥΠ, ενάντια στις περικοπές των συντάξεων και το «κούρεμα» έως εξαφανίσεως του εφάπαξ, ενάντια στους όψιμους μετεκλογικούς υπερασπιστές τους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε στο πλευρό των συναδέλφων μας εργαζόμενων,συνταξιούχων και ανέργων. Συνεχίζουμε ενάντια στις πραξικοπηματικές διαδικασίες, που στόχο έχουν να ανατρέψουν εκ των υστέρων την ψήφο των συναδέλφων και να δημιουργήσουν συσχετισμούς δυνάμεων, που να επιτρέψουν να περάσει η «γραμμή» μετάλλαξης του Ταμείου σε επενδυτικό φορέα υπό την διαχείριση των ασφαλιστικών εταιρειών ως επαγγελματικό ταμείο, κατά τις επιθυμίες ισχυρής μερίδας της εργοδοσίας.


Πόπη Χριστοδουλίδου- Γιάννης Αγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: