Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

To 5ευρω της ανεργίας

Και στην ΕΣΗΕΑ θέλουν να πετάξουν έξω τους ανέργους!
Τα 5 ευρώ που χωρίζουν τον «παράδεισο» από την «κόλαση».

Με τι ισοδυναμούν 5 ευρώ για την ΕΣΗΕΑ; Με το δικαίωμα των άνεργων συναδέλφων να συμμετάσχουν στις εκλογές του ασφαλιστικού τους Ταμείου (ΕΔΟΕΑΠ). Τόσα χρειάζεται να βάλουν από την τσέπη τους για να πάρουν μέρος στις εκλογές. Για πρώτη φορά η Εφορευτική Επιτροπή ανακοίνωσε ως προϋπόθεση για να ψηφίσουν οι άνεργοι την πληρωμή 5 ευρώ από τα 10 συνολικά που απαιτούνται για να είναι "ταμιακώς εντάξει".

Ο στόχος να πεταχτούν έξω από τα ασφαλιστικά ταμεία οι άνεργοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτεται σταδιακά. Γιατί τα 5 ευρώ για έναν άνεργο συνάδελφο ισοδυναμούν με το φαγητό μιας ημέρας και ίσως και δύο, αν υπολογίσει κανείς και τα 3 ευρώ για να κατέβει στο κέντρο και να ψηφίσει.
Είναι απαράδεκτο οι συνδικαλιστικές Ενώσεις μας να προωθούν τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από το δικαίωμα να αποφασίσουν για το Ταμείο τους.  Όταν είναι σε όλους γνωστό ότι χρειάστηκε να δοθούν μάχες για να παραμείνουν ασφαλισμένοι σ’ αυτό όταν έχασαν τις δουλειές τους, ενάντια σε όσους ζητούσαν να πεταχτούν έξω από αυτό. Όταν είναι γνωστό πως μιλάμε για χιλιάδες ανέργους την τελευταία 4ετία των λουκέτων, των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, των αμοιβών με μπλοκάκια στα ΜΜΕ.

Εδώ και τώρα πρέπει να αλλάξει η απόφαση και να δοθεί αμέσως το δικαίωμα της συμμετοχής στους άνεργους συναδέλφους. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση αφήνει ανοικτή εκτός των άλλων και την πελατειακή εκμετάλλευση των ανέργων από συγκεκριμένα συνδικαλιστικά κέντρα που στηρίζονται χρόνια τώρα στην πελατειακή πολιτική και τακτική.

Όσο για την «ταμιακή ενημερότητα», ας αναλάβει την πλήρη κάλυψή της το Ταμείο Αλληλεγγύης. Γι’ αυτό υπάρχει το Ταμείο Αλληλεγγύης και γι’ αυτό εργαζόμενοι και άνεργοι το τροφοδοτούν με τα δικά τους αποθεματικά εδώ και χρόνια. Ο ταμίας της ΕΣΗΕΑ εξάλλου διαβεβαίωσε πως οι άνεργοι δεν θα πληρώσουν για να ψηφίσουν. Αν είναι έτσι, να ζητηθεί από την Εφορευτική Επιτροπή να εκδώσει άμεσα διορθωτική ανακοίνωση ότι οι άνεργοι δεν θα πληρώσουν για να μπορέσουν να ψηφίσουν στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ.

Καταγγέλλουμε πως με έναν τέτοιο καλυμμένο τρόπο αρχίζει η εφαρμογή βήμα -βήμα του σχεδίου για περιβόητο «επαγγελματικό ταμείο».
Ένα Ταμείο όπου μία θέση εργασίας θα χωρίζει τον παράδεισο από την κόλαση, όπου οι λίγοι εκλεκτοί «απασχολούμενοι» ή «εργαζόμενοι», θα μπορούν να έχουν το ασφαλιστικό Ταμείο τους και το πλήθος των σημερινών ή των αυριανών ανέργων θα παραπέμπονται στην κοινωνική πρόνοια…

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: