Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Η διακωμώδηση της ψήφου των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και του ΕΔΟΕΑΠ




31 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση για την συγκρότηση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Η διακωμώδηση της ψήφου των δημοσιογράφων,  των διοικητικών υπαλλήλων και του ΕΔΟΕΑΠ.  

Σήμερα, μετά από σύγκληση του Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ από την Πόπη Χριστοδουλίδου, στην οποία συμμετείχαν και τα εννέα μέλη του, ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προεδρείου. Και οι τέσσερις ψηφοφορίες που είχαν ως υποψηφίους για τη θέση του Προέδρου την Πόπη Χριστοδουλίδου (ΕΣΗΕΑ) και τον Ευάγγελο Τάτση (ΕΠΗΕΑ), απέβησαν άκαρπες.
Δυστυχώς,  από την πρώτη ψηφοφορία φάνηκε η πρόθεση δύο μελών να διακωμωδήσουν την όλη διαδικασία, αντικαθιστώντας τον σταυρό στα ψηφοδέλτιά τους με «καρδούλες»!.
Η πρώτη ψηφοφορία κατέληξε με ισοψηφία 3-3, δύο άκυρα (καρδούλες) στο ψηφοδέλτιο της Πόπης Χριστοδουλίδου και ένα λευκό (;).
Στην δεύτερη ψηφοφορία η ισοψηφία ήταν 4 – 4, με ένα άκυρο (τρεις καρδούλες στο ψηφοδέλτιο της Πόπης Χριστοδουλίδου!), όπως και η τρίτη ψηφοφορία (με ένα άκυρο). Η τέταρτη ψηφοφορία κατέληξε επίσης σε ισοψηφία 4 – 4 με ένα άκυρο, ενώ στη συνέχεια το Συμβούλιο διέκοψε για να συνεχίσει τη διαδικασία την Πέμπτη το πρωί.
Οι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι στο Συμβούλιο έγινε από την πλευρά μας πρόταση για ανοικτή διαβούλευση εντός της  διαδικασίας του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να καταλήξουμε στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη διοίκησή του και να ξεπερασθεί το αδιέξοδο. Ομως, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε, καθώς ο στόχος ορισμένων ήταν να μην εκλεγεί σήμερα νέο Δ.Σ και να εμφανιστεί στα μάτια των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ, ότι δήθεν υπάρχει αδιέξοδο. Ετσι, αυτοί που τις προηγούμενες μέρες κόπτονταν δήθεν για τη συγκρότηση του προεδρείου, συνέχιζαν να ακυρώνουν τα ψηφοδέλτια με τις γνωστές «καρδούλες», ενώ μέλος του Συμβουλίου μας καλούσε να αποσύρουμε την υποψηφιότητά μας!
Ακόμα και στο τέλος της τέταρτης ψηφοφορίας,  η Πόπη Χριστοδουλίδου,  ως προεδρεύουσα, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, κάλεσε τους συμβούλους αν έχουν άλλες προτάσεις υποψηφίων να τις διατυπώσουν,  ώστε να δοκιμασθούν στην ψηφοφορία και να ολοκληρωθεί, σήμερα, η συγκρότηση του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ. Ωστόσο, καμία τέτοια πρόταση δεν έγινε. Αντίθετα, ορισμένοι σύμβουλοι επέμειναν ότι η διαδικασία πρέπει να διακοπεί και να επαναληφθεί την Πέμπτη.
Είναι προφανές από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ότι:
·        Δεν υποστήριξαν όλα τα παρόντα μέλη της ΕΣΗΕΑ στο Συμβούλιο, την επιλογή  της πλειοψηφήσασας συμβούλου από την ΕΣΗΕΑ ως πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ, όπως για 47 χρόνια γίνεται μέχρι σήμερα, με στόχο να μπλοκάρουν την διαδικασία συγκρότησης.
·        Η «διαχείριση» των ψήφων και στις τέσσερις ψηφοφορίες (πέραν αυτών της σταθερής υποστήριξης στην Πόπη Χριστοδουλίδου) και η απαίτηση για διακοπή της διαδικασίας συγκρότησης ώστε να γίνει «διαβούλευση» εκτός του Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ,  που ζητήθηκε από ορισμένους συμβούλους,  είναι προφανές ότι προετοιμάζει εναλλακτική υποψηφιότητα μέσα από την ΕΣΗΕΑ, παραβιάζοντας έτσι την εντολή της ψήφου των συναδέλφων.
Οι μάσκες έπεσαν... Στόχος των σημερινών μεθοδεύσεων είναι να επιχειρηθεί μέσω εναλλακτικού υποψηφίου για τη θέση του Προέδρου, η επαναπροώθηση των μνημονιακών πολιτικών για τον ΕΔΟΕΑΠ, με περικοπές στην επικούρηση, στο εφάπαξ και στην περίθαλψη και η σταδιακή μετατροπή του σε Επαγγελματικό Ταμείο για λίγους, με "αφεντικά" τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Μετά από όλα αυτά,  γίνεται πλέον φανερό - όπως εξ αρχής είχαμε καταγγείλει - ότι η αρχική απαίτηση για να παραμερισθεί η Πόπη Χριστοδουλίδου από την ευθύνη σύγκλησης του Συμβουλίου, δεν ήταν παρά το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση ενός πραξικοπήματος,  που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στην θέληση και την εντολή των συναδέλφων στις εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ. Οι συνάδελφοι πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για να υπερασπίσουν την εντολή που έδωσαν στις πρόσφατες εκλογές,  αν το «πραξικόπημα» αυτό επιχειρηθεί να ολοκληρωθεί,  την Πέμπτη το πρωί.

Με εκτίμηση στην εντολή των μελών του ΕΔΟΕΑΠ


Γιάννης Αγγέλης-Κώστας Ντελέζος-Πόπη Χριστοδουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: