Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Η ΕΣΗΕΜΘ για τις εξελίξεις στην εφημερίδα SPORTDAY


Συνεχίζουν τα εκδοτικά συγκροτήματα να περιθωριοποιούν τη Βόρεια Ελλάδα και να ακυρώνουν την ενημέρωση σε κάθε άλλη περιοχή πέρα από αυτή που (εσφαλμένα) θεωρούν πεδίο των συμφερόντων τους.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε το ανταποκριτικό γραφείο της εφημερίδας SPORTDAY στη Θεσσαλονίκη. Έπειτα από διαδοχικές μειώσεις αμοιβών, με ποινή απόλυσης για όσους δεν τις αποδέχονταν, κι ενώ οφείλει στους εργαζόμενους μισθούς άνω των πέντε μηνών, η εργοδοσία προχωρεί στην απόλυση δημοσιογράφου-μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ και έχει ειδοποιήσει τους πέντε συντάκτες που έχουν απομείνει στο ανταποκριτικό γραφείο της ότι στο εξής θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τα σπίτια τους!

Η μεθοδική επιχείρηση αφανισμού της ενημέρωσης στην περιφέρεια, που άρχισε να εφαρμόζεται από τα ανταποκριτικά γραφεία ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι καταχρηστικά λειτουργούν ως πανελλαδικής εμβέλειας, συνεχίστηκε στα ανταποκριτικά γραφεία των εφημερίδων -με κορυφαίο και πιο πρόσφατο κρούσμα το γραφείο του ΔΟΛ-  και επεκτείνεται πλέον ραγδαία και στο πεδίο της αθλητικής ενημέρωσης.

Τα εκδοτικά συγκροτήματα που καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους, επικαλούμενα την ανάγκη να επιβιώσουν, πρέπει επειγόντως να ελέγξουν αν ανάλογοι ακρωτηριασμοί εξασφαλίζουν πράγματι επιβίωση ή επιταχύνουν ραγδαία την απαξίωση των προϊόντων ενημέρωσης που οι εν λόγω εργοδότες ισχυρίζονται πως θέλουν να διασώσουν.




Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: