Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Απέναντι στους συμβιβασμούς, οι αγωνιζόμενοι της ΕΡΤ μπορούν να δώσουν λύση

 

Στην καθυστέρηση της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, αναφέρεται η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η εργατική αλληλεγγύη και αναφέρει τα ακόλουθα:


"Η καθυστέρηση κατάθεσης του νοομοσχεδίου για την ΕΡΤ συνεχίζει και εντείνει το κλίμα ανησυχίας στους αγωνιζόμενους, για 20 μήνες, της ΕΡΤ. Οι υποσχέσεις ότι θα γυρίσουμε με όλα τα δικαιώματά μας δίνουν και παίρνουν, αλλά ακόμη τίποτε γραπτό. Αντίθετα έχουμε γεμίσει με διαρροές για «αξιολόγηση». Προφανώς και είναι αστείες οι δικαιολογίες της καθυστέρησης, για τον «άρρωστο» νομικό σύμβουλο του υπουργείου. Στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι οι συμβιβασμοί της κυβέρνησης.

Τόσο με τους «απ’ εξω», όσο και με τους «απο μέσα».
«Προς τα έξω». Τα δημοσιεύματα στον τύπο αναφέρουν ότι στο eurogroup της Δευτέρας η επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι μια απο τις μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει ο Βαρουφάκης και που πρέπει να πάρει την έγκριση των «εταίρων» μας. Οι δανειστές και η ΕΕ, ξέρουμε ότι πιέζουν για να μην υπάρξει ακύρωση καμίας «μεταρρύθμισης» που είχαν κάνει οι Σαμαροβενιζέλοι. Ακόμη και η αύξηση του ανταποδοτικού τέλους (που θα καλύψει τις οικονομικές ανάγκες της ΕΡΤ που θα ανοίξει ξανά) τελεί υπό την έγκρισή τους.
«Προς τα μέσα». Βοά ο τόπος ότι οι ΝΕΡΙΤες προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι στην επανλειτουργούσα ΕΡΤ θα βγούν και απο πάνω, εκβιάζουν, δεν δίνουν οικονομικά στοιχεία για την τωρινή οικονομική κατάσταση του μνημονιακού εκτρώματος κλπ.
Επιμένουμε ότι αν θέλουμε να κερδίσουμε όλα όσα μας λεηλάτησαν οι Σαμαροβενιζέλοι, θα χρειαστεί να συγκρουστούμε και να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες.Τα ζητήματα αυτά είναι εύκολο να λυθούν. Να μπούνε οι αγωνιζόμενοι της ΕΡΤ μέσα στο Ραδιομέγαρο τώρα. Ετσι, μέσα σε λίγες ώρες, και τα στοιχεία που κρύβουν οι Νερίτες θα πάρουμε, και προ τετελεσμένου γεγονότος θα φέρουμε τους «εταίρους».
Τωρα είναι η ώρα να γίνει πράξη το αίτημα δεκάδων συναδέλφων προς την ΠΟΣΠΕΡΤ αι την ΠΟΕΣΥ, για συγκέντρωση - συνέλευση των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ μέσα στο Ραδιομέγαρο για να υλοποιήσει αυτην την προοπτική.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ εργαζόμενων στην ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: