Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αγγέλης-Χριστοδουλίδου: “Σε εξέλιξη σχέδιο των καναλαρχών για τον ΕΔΟΕΑΠ”

Αγαπητοί συνάδελφοι

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μία προσπάθεια να δημιουργηθεί σύγχυση και απογοήτευση στα μέλη/μετόχους του Ταμείου προκειμένου να ακυρωθεί έμμεσα η απόφαση των συναδέλφων, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα για την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Επιχειρείται από την πρώτη στιγμή να αμφισβητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα μέσω της παράκαμψης της ομαλής και νόμιμης σύγκλισης του Συμβουλίου από την πλειοψηφούσα σύμβουλο της πλειοψηφούσας Ένωσης.

Παρά την ενημέρωση των μελών του νέου Συμβουλίου για την νομική παρέκκλιση, με την κατάθεση νομικής γνώμης έγκριτων εργατολόγων η “επιχείριση” αυτή συνεχίζεται και σήμερα.

Την ίδια στιγμή,  ανακοινώσεις παρατάξεων εκπρόσωποι των οποίων συμμετέχουν στο νέο ΔΣ επιχειρούν να παραπλανήσουν τα μέλη/μετόχους του Ταμείου ότι πρόκειται για μία διένεξη “για τις καρέκλες”. Η αλήθεια συνάδελφοι είναι ότι  όσο αφορά τους υπογράφοντες,  ποσώς μας ενδιαφέρει το ποιος κάθεται στις καρέκλες, όπως έχει αποδείξει η μέχρι σήμερα δράση μας. Αυτό όμως,  που μας αφορά όμως, γιατί αφορά την υγεία και τις επικουρικές συντάξεις του κάθε μέλους/μετόχου του Ταμείου, είναι ότι αυτές οι ενέργειες στοχεύουν στην συγκρότηση ενός Συμβουλίου με ένα απόλυτα αντίθετο πρόγραμμα και προοπτική για το Ταμείο από αυτό,  που παλέψαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια της θητείας μας και δεσμευθήκαμε να παλέψουμε και στην νέα.

Εμείς παραμένουμε σταθεροί στην απόφασή μας και στόχος μας είναι να παλέψουμε για :

·   Την απόρριψη κάθε απόπειρας για νέων περικοπών στην υγεία και τις συντάξεις

·   Την υπεράσπιση του ΕΔΟΕΑΠ ενάντια στους δηλωμένους σχεδιασμούς μελών του νέου ΔΣ να το οδηγήσουν στην αγκαλιά των ασφαλιστικών εταιρειών καταργώντας την παροχή πρωτοβάθμιας υγείας.

·   Την υπεράσπιση του ΕΔΟΕΑΠ από εκείνους,  που έχουν ήδη επιχειρήσει και θα επιχειρήσουν και πάλι την σταδιακή “διολίσθησή” του, από Ταμείο Υγείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης σε εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, σε ενα “Επαγγελματικό Ταμείο” – Επενδυτή υπό την διαχείριση manager (όπως έχουν απαιτήσει εγγράφως ορισμένοι συνάδελφοι στο νέο ΔΣ) ή ασφαλιστικών εταιρειών,  όπως προβλέπουν οι μνημονιακοί νόμοι,  που πρέπει εδώ και τώρα να καταργηθούν.

Αυτό είναι το σχέδιο των εκδοτών και των καναλαρχών και θα είμαστε απόλυτα αντίθετοι σ’ αυτό με όλες μας τις δυνάμεις.

Εμείς θα αγωνιστούμε για την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, γιατί πιστεύουμε και εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για έναν ΕΔΟΕΑΠ όρθιο, ελεύθερο, υγιή , δυνατό και στο πλευρό των μελών-μετόχων του.

Με εκτίμηση στην απόφαση των συναδέλφων

Γιάννης Αγγέλης, Πόπη Χριστοδουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: