Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΓΙΑΤΙ Αγγέλης, Χριστοδουλίδου και Κορίδη στον ΕΔΟΕΑΠ;

του ΛΑΜΠΡΟΥ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗ
μέλους ΕΣΗΕΑ-μετόχου ΕΔΟΕΑΠ (5635)

Δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι στα Μ.Μ.Ε της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καλούμαστε να αποφασίσουμε για την επιβίωση ή όχι του ασφαλιστικού Οργανισμού που μας περιθάλπει και μας επικουρεί ΣΩΣΤΑ τις στιγμές που, αυτά τα πολύτιμα αγαθά, θα τα χρειαστούμε. Στην πλέον κρίσιμη συγκυρία και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, τόσο για τη χώρα, όσο -κυρίως- για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ.
Τετάρτη και Πέμπτη τα μέλη της ΕΣΗΕΑ εκλέγουμε τους αντιπροσώπους μας στο νέο δ.σ.και την εξελεγκτική επιτροπή.

    ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για να καταμετρηθούν δυνάμεις πολιτικών ή συνδικαλιστικών παρατάξεων.
    ΟΥΤΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για να προωθήσουμε κάποιους σε καρέκλες των τελευταίων ορόφων, ώστε μετά "να μας χτυπάνε στην πλάτη" όταν χρειαζόμαστε τα αυτονόητα και όσα δικαιούμαστε ως μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ.
    ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, φυσικά, για να μετατραπεί ο ΕΔΟΕΑΠ σε ΕΟΠΥΥ/ΜΜΕ, όπως κάποιοι προσπάθησαν κατά την προηγούμενη περίοδο, δυσκολεύοντας πολυασθενείς να λάβουν την πολύ κρίσιμη φαρμακευτική αγωγή για την επιβίωσή τους,
    ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ αυτούς που ξέρουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ να καλύπτουν ή  "να μην ελέγχουν" ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ και να έρχονται μετά να ...ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.
    ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ αυτούς που ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΝ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ασφαλισμένων-μετόχων, σχετικά με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ συγκεκριμένου γιατρού,
    ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ αυτούς που "κρατάνε" ακάλυπτη την θέση του ΑΡΧΙΑΤΡΟΥ, γιατί άραγε;
    ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, τέλος, αυτούς που -με απογοήτευση ακούσαμε στη γ.σ. του προηγούμενου Σαββάτου- να ΖΗΤΟΥΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ και ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ να τα πληρώσουν αυτοί που ...δεν τα έσπασαν, γιατί αυτό τους υπαγορεύει η μνημονιακή ιδεολογία τους.

Με λίγα λόγια την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη ΚΡΙΝΟΥΜΕ το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ. 

    Στο τιμόνι του οποίου πρέπει να στείλουμε συναδέλφους που με το ήθος, την αξιοπρέπεια, τις κρυστάλλινες θέσεις τους που θεωρούν ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ, αγωνίστηκαν "με νύχια και με δόντια" να λειτουργούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες ΔΙΚΑΙΑ, ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ και κυρίως τους πλέον αδύναμους λόγω δυσάρεστων συγκυριών. 
    Τους συναδέλφους που ΧΤΥΠΗΣΑΝ και ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ το χέρι στο τραπέζι προκειμένου ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ από αυτούς που ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ, τόσο ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, όσο και τα ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ.  Με όνομα και επίθετο. 
    Τους συναδέλφους που είναι δοκιμασμένοι και αποφασισμένοι ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ από την όποια πολιτική ηγεσία και κυβέρνηση ότι σε αυτό τον Οργανισμό πρέπει να ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ και όσοι έμαθαν ότι μπορούν να λειτουργούν τα ΜΜΕ τους ανεξέλεγκτα και σε βάρος των χιλιάδων εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης.  ΔΗΛΑΔΗ αυτούς που ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ σε παράλογες αυξήσεις εισφορών και περικοπές που θα μας φέρουν σε ακόμη δυσμενέστερη κατάσταση.
    Τέλος, αυτούς που ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ να κάνουν συμφωνίες "κάτω από το τραπέζι".

Για τους παραπάνω λόγους και με το χέρι στην καρδιά -που είναι και ευαίσθητη- ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ  τις υποψηφιότητες του ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΗ και της ΠΟΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ για το νέο διοικητικό συμβούλιο και ΦΩΦΗ ΚΟΡΙΔΗ για την εξελεγκτική επιτροπή.  Για έναν ΚΑΘΑΡΟ και κυρίως ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΕΔΟΕΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: