Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Εμείς θα “αξιολογήσουμε”


...αναδημοσίευση από την εφημερίδα ...





Στην αντίστροφη μέτρηση για τη δρομολόγηση της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, φαίνεται ότι βρίσκονται οι εξελίξεις, με τους εργαζόμενους να προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις και υπαναχωρήσεις στα ζητήματα που τους αφορούν.

Για το λόγο αυτό γίνονται συνεχείς επαφές με τη νέα κυβέρνηση, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα διέρρεαν πληροφορίες για εισηγήσεις συμβούλων της κυβέρνησης, που αν τα μισά από αυτά που είχαν ακουστεί έχουν δόση αλήθειας, τότε δικαίως υπάρχει ανησυχία στους αγωνιζόμενους της ελεύθερης ΕΡΤ- ertopen.
 
Οι καθυστερήσεις, οι κωλυσιεργίες και οι διαρροές, έδωσαν θάρρος στους πιο θρασείς από τους κολαούζους του «μαύρου», εντός της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ-ΥΕΝΕΔ, που άρχισαν να διπλαρώνουν κυβερνητικά στελέχη ζητώντας να παραμείνουν σε πόστα και να στέλνουν «μηνύματα» - προκλήσεις προς τον κόσμο του αγώνα, ότι θα συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο στα ηγετικά πόστα και θα μας υποδεχτούν σαν «προϊστάμενοι».
 
Μερικοί άλλοι κάνουν υποκριτικές «επιθέσεις φιλίας», καθώς πιο συνετοί, σκέφτονται τη συμβίωση της επόμενης μέρας και δεν παριστάνουν τους καμπόσους.
 
Αν φαντάζει απίστευτο ότι μιλάνε και από πάνω, να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης την Κυριακή 1 Μάρτη, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ για τη βία στα γήπεδα, σπάζοντας το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ουσία έκλεισε το μάτι στους λογοκριτές και τους υπηρέτες της τροϊκανής παραπληροφόρησης.

Γενική Συνέλευση

Συνεπώς ο στόχος της πραγματοποίησης γενικής συνέλευσης εντός του κατεχόμενου ακόμα Ραδιομεγάρου, είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.
 
Παράλληλα, συνεχίζεται η εκπομπή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και η ροή της ενημερωτικής ιστοσελίδας, πάντα στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται, είτε είναι απολυμένοι και διαθέσιμοι που αγωνίζονται για να επιστρέψουν στη δουλειά, είτε στον ιδιωτικό τομέα όπου αντιμετωπίζουν την εργοδοτική αυθαιρεσία (πχ MIGATO, Vodafone, Wind, ΑΒ, κλπ).
 
Τέλος, η ανακοίνωση της αύξησης του ανταποδοτικού τέλους σε 4,24 ευρώ για τη στήριξη της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, με όλες της τις δομές, αντί της παράγκας της ΝΕΡΙΤ, «πυροδότησε» αντιδράσεις κατσαρόλας από δήθεν αγανακτισμένους μνημονιακούς, που θεωρούν ότι αυτό είναι επιδρομή στην τσέπη τους. Ήδη άρχισε η διαδικτυακή απάντηση από τους φίλους της ΕΡΤ.
 
Το αποκορύφωμα πάντως ήταν η δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, ότι δεν πρέπει να ανοίξει η ΕΡΤ, γιατί είναι ήδη ανοιχτή, μπερδεύοντας το μνημονιακό χαλκείο που μετέδιδε ότι οι καθαρίστριες επιτίθενται στα ΜΑΤ, με το ertopen που σε όλη την Ελλάδα, έδωσε και δίνει φωνή στον κόσμο του αγώνα.
 
Ενδεικτικό του αγκαλιάσματος αυτού του αγώνα, είναι ότι το τραπεζάκι με τα υλικά της ΕΡΤ, που στήθηκε το Σάββατο στη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ (του ενιαίου δημοσιογραφικού οργανισμού ασφάλισης και περίθαλψης) κυριολεκτικά ξεπούλησε κάνοντας τζίρο εκατοντάδες ευρώ.
 
Σαφώς και η αναμενόμενη κατάθεση του νομοσχεδίου, θα δώσει τη δυνατότητα να το «αξιολογήσουμε» και να χαράξουμε τα επόμενα βήματά μας.
 
Νάσος Μπράτσος, εργαζόμενος ΕΡΤ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: