Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΓΗΣΟΥΜΕ



 ...οι φωτο από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στην ΕΡΤ, είναι του Νίκου Αξαρλή..


 1)ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ  16 ΙΟΥΝΙΟΥ  - ΩΡΑ 8 μ.μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΝΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η απεργιακή συγκέντρωση της 13η Ιουνίου ανέδειξε  επιτροπή αγώνα από εργαζόμενους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα η οποία  αποφάσισε την συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας  με συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την Κυριακή 16 Ιουνίου και ώρα 8.00μμ στην πλατειά ΕΠΟΝ

Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι οι αυτοαπασχολούμενοι,  όλες οι κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας να δώσουν δυναμικά το  παρόν!

Η απόφαση της κυβέρνησης οδηγεί στη διάλυση της δημόσιας ενημέρωσης και την παράδοσή της, στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους καναλάρχες για άμεσο έλεγχο και κερδοφορία. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Απαιτούμε άμεση ανάκληση της αντιδημοκρατικής απόφασης που επιφέρει σοβαρό πλήγμα στη Δημοκρατία, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και ανοίγοντας την πιο μαύρη σελίδα μετά τη μεταπολίτευση στη χώρα μας.

Την εκδήλωση έχουν προσκληθεί να χαιρετήσουν  εργαζόμενοι της ΕΡΤ 3 από την  πόλη μας.

·        Να ανοίξει Τώρα η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση!
·        Όχι στις επιστρατεύσεις !
·        Όχι στις  απολύσεις !


2)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

13/6/2013


ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΓΗΣΟΥΜΕ


Μαζική συμμετοχή είχε η 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά της αντιδημοκρατικής απόφασης της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Χιλιάδες πολίτες έδωσαν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Ραδιομέγαρο  της  ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή,  και σε όλες τις συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι πολίτες που φορτώνονται καθημερινά τα δεινά της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης, διατράνωσαν την αντίθεση και την αγανάκτησή τους για την αδιέξοδη και αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική, που αφενός μεν εντείνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση και αφετέρου υποβαθμίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Η αυταρχική μεθοδολογία της Κυβέρνησης και οι αντιδημοκρατικές της ενέργειες απαντήθηκαν από την ελληνική κοινωνία, αποδεικνύοντας στην πράξη τη ρήση «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες».

Στην Κυβέρνηση και στους ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ένα μόνο μήνυμα θέλουμε να στείλουμε: «ΣΤΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΓΗΣΟΥΜΕ»!

Η ΕΡΤ είναι ακόμα ανοιχτή. Δεν έκλεισε χάρη στους εργαζόμενούς της. Δε φιμώθηκε, δε σίγασε. Είναι εδώ και προσφέρει ακόμα ενημέρωση, δημοκρατία και πολιτισμό.

Η ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και καλεί το σύνολο των εργαζομένων  της  χώρας  να  στηρίξει με την παρουσία του στις κτιριακές εγκαταστάσεις της δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, την απαίτηση για συνέχιση της  λειτουργίας της.






















3)ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ 984 ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ!

Χαιρετίζουμε την Γενική Απεργία και τις δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών που πλημμύρισαν την Μεσογείων απαιτώντας την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ.

Κάτω από την πίεση των αγώνων ο Δήμαρχος Καμίνης εμφάνισε ένα ψήφισμα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το οποία πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας. Η παράταξη της Δεξιάς του Κακλαμάνη καταψήφισε και ο εκπρόσωπος των νεοναζί έλειπε ως συνήθως.

Η προσπάθεια του προσφάτως «ανεξάρτητου» Δημάρχου Γ. Καμίνη και της πλειοψηφίας ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΔΡΑΣΗ να στηρίξουν τις προτάσεις Κουβέλη για την ΕΡΤ με ψήφισμα που ζητά την επαναλειτουργία της με «αλλαγές και μεταρρυθμίσεις» στην κατεύθυνση εξυγίανσης και απολύσεων δείχνει ότι η ανεξαρτησία του από τις κυρίαρχες πολιτικές είναι μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. Έφτασε να κάνει διευκρινίσεις ότι το μοντέλο της εξυγίανσης που προτείνει είναι αυτό που ακολούθησε στο Δημοτικό Ραδιοσταθμό 984 με τις απολύσεις των συμβασιούχων και εργαζομένων που προκάλεσαν κινητοποιήσεις.

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας σε συνεργασία με την Λαϊκή Συσπείρωση πρότειναν ψήφισμα κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ και ανάκλησης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με αναδρομική ισχύ, κάτι που απέρριψε ο Καμίνης. Επίσης πρότειναν  να  στηρίξει ο Δημοτικός Ραδιοσταθμός 984 την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΝΕΤ , πρόταση που δεν αποδέχτηκε ο Καμίνης.

Η κυβέρνηση Σαμαρά έριξε μαύρο στις οθόνες της δημόσιας τηλεόρασης υπογραμμίζοντας την συνεργασίας της με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής  που παριστάνουν το «αντισυστημικό αντιμνημονιακό κόμμα» την ώρα που κάνουν πλάτες στη ΝΔ και στα πιο άγρια μέτρα του μνημονίου. Εκείνα τα μέτρα που στέλνουν στην ανεργία εκατοντάδες οικογένειες. Οι μάσκες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έπεσαν και φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο τους. Είναι στηρίγματα των νεοδημοκρατών, των Τραπεζιτών, των Τροϊκανών, είναι τα μπουλντόγκ της επίθεσης των νεοδημοκρατών κατά των εργαζομένων και των συνδικάτων τους.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με την κατάληψη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, την άψογη περιφρούρηση και πάνω απ όλα με την συνέχιση των εκπομπών προς όφελος όλων των εργαζομένων είναι το καλύτερο παράδειγμα αντίστασης . Αξίζουν την αλληλεγγύη όλων μας. Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δήμο Αθήνας να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα αυτό με την μετάδοση του προγράμματος από τον Δημοτικό Ραδιοσταθμό 984.

Όλοι μαζί να διώξουμε το Σαμαρά και αν ανοίξουμε το δρόμο για την δημοκρατίας, τις ελευθερίες και την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά και την ζωή ανατρέποντας τα μέτρα του Μνημονίου με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις.

Μετά τις ψηφοφορίες για την ΕΡΤ αποχωρήσαμε δηλώνοντας ότι δεν μπορούμε να συνεδριάζουμε σε μέρα Γενικής Απεργίας και θα έπρεπε το Δημοτικό Συμβούλιο να διακόψει και να πάει να εκφράσει τη στήριξη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός  σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: