Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Financial Crimes

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

    Συνάδελφοι μπροστά μας έχουμε μια μόνο επιλογή. Να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να κάνει πίσω ολοκληρωτικά. Γιατί η χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και η αποφαση του ΣτΕ μπορεί να είναι μια πρώτη νίκη για τους εργαζόμενους,  αλλά δεν αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο παρα μόνο τη συνέχεια του αγώνα.
    H σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν κατέληξε πουθενά. Συμφώνησαν να κάνουν ανασχηματισμό, συμφώνησαν να ότι πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους περισσότερο, συμφώνησαν να ξανασυμφωνήσουν για την τρικομματική τους, αλλά για το ζήτημα που τους έφετε στα όρια του να πέσει η κυβέρνηση, για την ΕΡΤ δηλαδή, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΕ.
    Η αποφαση του ΣτΕ είναι μια απόφαση που ο καθένας την μεταφράζει όπως θέλει. Κουβέλης και Βενιζέλος λένε ότι η απόφαση του ΣτΕ λέει να ξανανοίξει η ΕΡΤ. Και ο Σαμαράς όμως δηλώνει ότι η δική του μετάφραση είναι ότι μπορεί να είναι «σύνομος» ακόμη και βάζοντας μια κάρτα στην συχνότητα της ΕΡΤ που θα λέει «σε λίγο ξανα μαζί σας», ή με δέκα, είκοσι πουλημένους να βγάλει ένα στοιχειώδες πρόγραμμα, να εκπέμπει το σήμα και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να παραμένουμε απολυμένοι. Και το ισχυρίζεται αυτό γιατί η απόφαση του ΣτΕ δεν ακυρώνει το ότι είμαστε όλοι απολυμένοι, δεν ακυρώνει την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει η ΕΡΤ και να απολυθούν οι εργαζόμενοι. Αφήνει ανοιχτο το δρόμο για «αναδιάρθρωση εν λειτουργία», δηλαδή με λειτουργία της ΕΡΤ να γίνουν οι απολύσεις και η διάλυση της ΕΡΤ.
    Γι’ αυτό για εμάς ένας είναι ο δρόμος. Μέχρι τώρα δώσαμε έναν πάρα πολύ σημαντικό αγώνα. Με τις κινητοποιήσεις μας τους φέραμε μεχρι αυτό το σημείο, ένα βήμα πρίν τηνα ανατροπή της τρικομματικής αυτής συμμορίας.  Μονάχα συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας  τις κινητοποήσεις μας μπορούμε να τα παρουμε όλα. Να αναγκάσουμε τον Σαμαρά να κάνει πίσω σε όλα και να ξανανοίξει η ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους, αλλιώς να μας αδειάσει τη γωνιά άμμεσα.
•    Συνεχίζουμε την λειτουργική καταληψη του ραδιομεγάρου και την εκπομπή του δικού μας απεργιακού προγράμματος.
•    Ζητάμε απο τους εργαζόμενους και τα σωματεία του τύπου να συνεχίσουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στο πλευρό μας
•    Απαιτούμε απο ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες εργατικά κέντρα και σωματεία να στηρίξουν τον αγώνα μας με νέα πανεργατική απεργία αυτήν τη βδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: