Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Aνακοίνωση ΣΕΜΜΕΛ για την ΕΡΤ

Βαλαωρίτου 7β & Δαβάκη
Μυτιλήνη Λέσβου 81100
6937640136 & 6932313012
semmelesvou@gmail.com
Τρίτη 18 Ιούνη 2013


Πετύχαμε μία πρώτη Νίκη!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων των τοπικών ΜΜΕ στις απεργιακές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους συναδέλφους της ΕΡΑ Αιγαίου και της ΕΡΤ.
Παράλληλα, το ΣΕΜΜΕΛ ταυτίζεται με την  Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών και Ενώσεων του Τύπου και χαιρετίζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ, να ανοίξει αμέσως η ΕΡΤ.
Είναι μια σημαντική νίκη των δημοσιογράφων, του τεχνικού και διοικητικού προσωπικού της ΕΡΤ, όλων των απεργών στην ενημέρωση και του ελληνικού λαού.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, αναστέλλεται προσωρινά η εκτέλεση της ΚΥΑ για την ΕΡΤ, ως προς το σκέλος της διακοπής μετάδοσης εκπομπών και της αναστολής λειτουργίας των συχνοτήτων της κρατικής τηλεόρασης. Το ΣτΕ επικαλείται το άρθρο 15 του Συντάγματος για την απρόσκοπτη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.
Ειδικότερα, η απόφαση του Προέδρου του ΣτΕ κ. Κ. Μενουδάκου διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης της, από 11.6.2013, Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται:
α. ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και
β. ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.
Επίσης, αναφέρεται ότι οι συμβάσεις των εργαζόμενων δεν μπορούν να καταγγελθούν και να αποζημιωθούν πριν την έκδοση απόφασης για την αίτηση αναστολής τον Σεπτέμβριο.
Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ και βύθισε την ενημέρωση στο σκοτάδι, κρατήσαμε ανοιχτή την ΕΡΤ, με τη συμπαράσταση των συναδέλφων, αλλά και όλου του ελληνικού λαού. Τώρα το ΣτΕ δικαιώνει τον αγώνα μας.

Στο πλευρό των 21 εργαζομένων της ΕΡα Αιγαίου στέκεται αυτές τις μέρες πλήθος πολιτών που αντιστέκεται στο πραξικοπηματικό λουκέτο της κυβέρνησης. Ο χώρος του δημόσιου ραδιοσταθμού έχει εξελιχθεί σε πολυχώρο πολιτισμού, διαλόγου και συλλογικότητας.
Η πολυήμερη απεργία του κλάδου μας αποτελεί φωτεινό παράδειγμα αλληλεγγύης για όλη την κοινωνία. Τα μεροκάματα που έχασαν αυτές τις μέρες διοικητικοί, τεχνικοί και συντάκτες είναι σημαντικά για την επιβίωσή τους, αλλά είναι το λιγότερο μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.
Μοναδική παραφωνία για την Λέσβο αποτέλεσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ο οποίος μετέδωσε δελτίο ειδήσεων το Σάββατο 15 Ιουνίου λειτουργώντας απεργοσπαστικά μη σεβόμενος τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι συνάδελφοι μας.
Καταγγέλλουμε στο Λεσβιακό λαό την στάση της ιδιοκτησίας της Τηλεόρασης Μυτιλήνης καθώς και τα παραδημοσιογραφικά απεργοσπαστικά site lesvosnews.net, lesvosnews.gr, lesvosreport.gr, radiolesvosnews.gr, lesvospost.com.

Καλούμε τις ελεγκτικές υπηρεσίες της πολιτείας να προβούν σε έλεγχο νομιμότητας όλων των παραπάνω.


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΙΚΗΣΕ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των σωματείων που υποστηρίζουν τον δίκαιο αγώνα της ΕΡα Αιγαίου και της ΕΡΤ
Σήμερα δίνουμε αγωνιστικό παρών στη Συναυλία της Νίκης, 8 το βράδυ στην πλατεία Σαπφούς


Με την παράκληση να δημοσιευτεί, να μεταδοθεί και να αναρτηθεί

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                             Η Γεν. Γραμματέας
                                         Χριστίνα Καλλέργη                           Ανθή Παζιάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: