Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Απεργία για την ΕΡΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
12/6/2013
 
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 
Μετά την πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης για λουκέτο στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για αύριο Πέμπτη 13/6/2013 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.
Παράλληλα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των υπαλλήλων της ΕΡΤ μετέχοντας και στις σημερινές συγκεντρώσεις στο Ραδιομέγαρο.
Όσον αφορά στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιβάλλεται να καθορίσουν την αυριανή συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική Απεργία με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν τους διαδηλωτές να μετέχουν στο συλλαλητήριο.
Η εμμονή της Κυβέρνησης στην τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και οι ακραίες αντιδημοκρατικές αποφάσεις της βρίσκουν απέναντι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία η οποία έχει στραγγαλιστεί από τις ανάλγητες, αιφνιδιαστικές και μονομερείς ενέργειές της.
Ο αντιδημοκρατικός κυβερνητικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό και η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αλλάξει ρότα πριν είναι πολύ αργά.
Την αντίθεση και την καταδίκη της ΓΣΕΕ αλλά και του συνόλου των ευρωπαϊκών συνδικάτων για το λουκέτο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης κατέθεσαν στον Πρωθυπουργό, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, η Γενική Γραμματέας της ΣΕΣ Μπερναντέτ Σεγκόλ και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
Κοινή και αδιαπραγμάτευτη θέση ΓΣΕΕ και ΣΕΣ είναι ότι η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης, ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό λαό και είναι υπόλογη μόνο στον Έλληνα φορολογούμενο.
Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα συνεχίσουν τη μάχη για την ανατροπή της απόφασης κλεισίματός της.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: