Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Συντονισμός στη βάση, προοπτική η κλιμάκωση


...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...

Ανοιχτή συζήτηση διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουνίου, στην πλατεία «Ηρώ» της Πετρούπολης, η δημοτική παράταξη «Ανυπόταχτη Πετρούπολη», με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.
Οι ομιλητές, τόνισαν μεταξύ άλλων, τα εξής:

O Διονύσης Βάσσης, ταμίας του ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, τόνισε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες προωθείται το κόψιμο 15.000 εκπαιδευτικών και πρέπει οι αγώνες της περιόδου, να έχουν χαρακτηριστικά που να διευκολύνουν τη συμμετοχή του κόσμου και να μην αφήνονται στα χέρια των ομοσπονδιών, θυμίζοντας τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ, που στο ΔΣ της ΟΛΜΕ «μεταφράστηκαν», στο «δεν υπάρχουν οι όροι για την υλοποίησή τους».

Ενημέρωση για το εργασιακό τοπίο στην ΕΡΤ, των τελευταίων χρόνων, έκανε το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ Νάσος Μπράτσος, για να ακολουθήσει ενημέρωση για την εσωτερική ζωή στην ΕΡΤ, μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος και την εξέλιξη των δράσεων, που ακολούθησαν.

Ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, ενημέρωση για τη σύσκεψη συντονισμού που οργανώνουν τη Δευτέρα στο νοσοκομεία Αγ. Βαρβάρα, εργαζόμενοι από νοσοκομεία της περιοχής της Δυτικής Αττικής, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πρέπει επιθετικά να ζητήσουμε προσλήψεις  για να βρουν δουλειά οι άνεργοι, παρουσιάζοντας το στοιχείο, ότι στο Αττικό Νοσοκομείο, εργάζονται 13 τραυματιοφορείς, ενώ χρειάζονται 60.

Η Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική σύμβουλος Πετρούπολης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «πρόκειται για συνολική επίθεση προς όλους μας, τόσο στην ΕΡΤ, όσο και στα σχολεία και τα νοσοκομεία. Υπερασπιζόμαστε κομμάτια της ζωής μας».

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, κυρίως για το θέμα της ΕΡΤ, ενώ τόσο οι ομιλητές, όσο και οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την άποψη, ότι αποτελεί σημαντικό ζήτημα η είσοδος στις κινητοποιήσεις με απεργιακή κλιμάκωση και κάθε είδους κινητοποίηση, όλων των κλάδων που έχουν πάρει σειρά για να βρεθούν μπροστά σε μαζικές απολύσεις.
Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 11πμ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: