Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα του ΠΣΥΠΕΡΤ - κάλεσμα για γενική απεργία από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ



ΨΗΦΙΣΜΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
         
Αγία Παρασκευή 21/6/13

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μέχρι τώρα δώσαμε έναν πάρα πολύ σημαντικό αγώνα. Με τις κινητοποιήσεις μας καταφέραμε όλη η κοινωνία να σταθεί στο πλευρό μας και να διεκδικήσει μαζί μας τη λειτουργία της ΕΡΤ. Γίναμε παράδειγμα αντίστασης σε αυτή την πολιτική, που «σκοτώνει» ανθρώπους και κοινωνικές δομές. Μετά την ΕΡΤ ξέρουμε καλά πως ο «ξαφνικός θάνατος» θα απλωθεί σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, νοσοκομεία και ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο. Για να μην θρηνήσουμε ένα – ένα τα θύματα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αντιστεκόμαστε. Το σύνθημα «Να μην κλείσει η ΕΡΤ» γρήγορα έγινε «Να ανατραπεί η κυβέρνηση και η μνημονιακή πολιτική».

Προχωράμε ενωμένοι και δεν μπαίνουμε σε παζάρια μεταβατικού σχήματος. Αν η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει τη σπατάλη στην ΕΡΤ ας ξεκινήσει από τις διοικήσεις που διόρισε, από το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων που διόρισε, από τα τσάμπα pool στα ιδιωτικά κανάλια, από τις εξωτερικές παραγωγές. Να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του προγράμματος. 

Μονάχα συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας μπορούμε να νικήσουμε. Να ξανανοίξει η ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους της και όλες τις δραστηριότητες. Να σταματήσουμε το τσουνάμι λουκέτων στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες. 

Για εμάς ένας είναι ο δρόμος.
Συνεχίζουμε την εκπομπή του απεργιακού προγράμματος. Ανοίγουμε τα μικρόφωνα σε όλο το λαό, που τρία χρόνια τώρα υποφέρει από τις πολιτικές των μνημονίων. Δίνουμε φωνή στην κοινωνία.

Ζητάμε από το Διασωματειακό των συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ να μπει ξανά, πλάι μας, στον απεργιακό αγώνα, για να υπερασπίσουμε όχι μόνο τις 2.700 θέσεις εργασίας και τις θέσεις των συμβασιούχων στον κλάδο, αλλά και την ελεύθερη ενημέρωση. Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία το σημαντικότερο είναι να απλωθεί η απεργία σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα μέσα και να παραμείνει  η φωνή της ενημέρωσης της κοινωνίας, η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι της.

Ζητάμε από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες εργατικά κέντρα και σωματεία να στηρίξουν τον αγώνα με νέες πανεργατικές απεργίες την επόμενη βδομάδα και να κλιμακώσουν σε γενική απεργία διαρκείας.

Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: