Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ

Η ανακοίνωση απο την κυβέρνηση των σχεδίων για κλείσιμο ή για συρρίκνωση της ΕΡΤ άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ξεκινάνε με απόφαση να παραμείνουν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και να λειτουργήσουν την ΕΡΤ έτσι όπως κάνουν για χρόνια τώρα, χωρίς τον έλεγχο των κυβερνητικών υπαλλήλων που δηλώνουν διευθυντές. Και καλούνε σε συγκέντρωση και συναυλία σήμερα Τρίτη 11 Ιούνη στις 6μμ στο προαύλιο.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ξέρουν να παλεύουν και να νικάνε. Πρίν απο δὐο σχεδόν χρόνια ξανά υπήρχαν τα σενάρια για συρρίκνωση της ΕΡΤ (κλείσιμο της ΕΤ1, της ραδιοτηλεόρασης, περιφερειακών σταθμών κλπ) και οι απεργίες πέταξαν αυτά τα σχέδια στα σκουπίδια. Τώρα η τρικομματική συμμορία θέλει να επιβάλλει το ίδιο και γι'αυτό πέρασαν προεδρικό διάταγμα στα "μουλωχτά"το Σάββατο που δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να κλείνουν δημόσιους οργανισμούς κατα βούληση.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Δεν θα τους αφήσουμε να κλείσουν και να συρρικνώσουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν την ΕΡΤ που αποτελούσε διαφορετιή φωνή ποιότητας στον ορυμαγδό των ιδιωτικών προπαγανδιστικών μηχανών της τρόικας.
Στηρίζουμε με καθε τρόπο τον αγώνα τους. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να μετατρέψουν την ΕΡΤ στη φωνή όλων των εργαζόμενων των ανέργων που χτυπιούνται απο την κυβερνητική πολιτική, όπως είχαν κάνει για μικρό χρονικό διάστημα οι απεργοί του ΑΛΤΕΡ πρίν ενάμιση χρόνο. Απαιτούμε απο τα συνδικάτα των ΜΜΕ να βρεθούν με απεργίες αλληλεγγύης δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Ζητάμε απο όλα τα συνδιάτα στις ΔΕΚΟ να μπούν στο δρόμο του αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους στην δημόσια ραδιοτηλεόραση για να "κλείσουμε"μια και καλή την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: