Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Εργασιακή επικαιρότητα


...για να μην ξεχνάμε...
1)Λήγουν το μεσημέρι της Τρίτης, οι προθεσμίες για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ (Δ.Σ., πειθαρχικά, Μορφωτικό, εκπρόσωποι χώρων δουλειάς).

2)Η ΕΣΗΕΑ για την απόλυση στον "Επενδυτή"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ορίσει τριμερή συνάντηση μεταξύ ΕΣΗΕΑ, της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» και του Υπουργείου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της παράνομης και αντεργατικής απόλυσης του συναδέλφου Δημήτρη Κόκκορη, επειδή δεν συναίνεσε στη μείωση των αποδοχών του από την εργοδότρια εταιρεία.

Για το ίδιο θέμα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε την εργοδοσία της εφημερίδας «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ζητώντας να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες.


  3) Η ΕΣΗΕΑ για την ΕΡΤ
(τα σενάρια με διάφορες εκδοχές τσεκουρώματος δίνουν και παίρνουν, αλλά οι τρικολόρε της ΕΣΗΕΑ σφυρίζουν αδιάφορα, παρεούλα με κάτι καρντάσια της ΕΣΗΕΜΘ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας αύριο Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 από τις 13.00 έως τις 16.00 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου οι δημοσιογράφοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να συζητήσουν τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: