Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Οι ντόπιοι Μπερλουσκόνι κλείνουν την ΕΡΤ

                                                               Αγία Παρασκευή 16 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι ντόπιοι Μπερλουσκόνι κλείνουν την ΕΡΤ
και φιμώνουν κάθε άλλη φωνή πέρα απ’ τη δική τους

Όσοι παρακολούθησαν το κυνηγητό που εξαπόλυσε η Digea στο σήμα της ελεύθερης ΕΡΤ, σίγουρα απόρησαν για τα σκοτεινά κίνητρα που μπορεί να οδηγούσαν σε μια τέτοια ενέργεια. Όμως η ΕΡΤ δεν έκλεισε σε χρόνο τυχαίο. Μεθαύριο, Τετάρτη (19/6/2013) λήγει η Διαβούλευση για το Νομοσχέδιο που θα αποδώσει τις άδειες για τους διαύλους ψηφιακής εκπομπής. Ένα εξωφρενικό Νομοσχέδιο που με χυδαίο τρόπο και με αστεία-οικονομικίστικη αιτιολόγηση δημιουργεί ένα γιγαντιαίο ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ χωρίς ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ για τον πάροχο Δικτύου που του επιτρέπει να είναι ταυτόχρονα και πάροχος περιεχομένου! Ταυτόχρονα επιτρέπει στην ΕΡΤ μόνο δύο διαύλους, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ουσιαστικά την εκπομπή σε High Definition. Ταυτόχρονα βάζει ποινές απώλειας της Άδειας για όποια καθυστέρηση. Αυτό όμως χτυπάει μόνον την ΕΡΤ που είναι υποχρεωμένη απ’ το νόμο να κρατάει χρονοβόρες διαδικασίες.
Με την ΕΡΤ κλειστή, λογικό είναι πως κανείς δεν θα απαντήσει και τα συμφέροντα θα επιβάλουν τις απόψεις τους χωρίς αντίλογο.
Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών ΕΡΤ, σε συνεργασία και με την ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά στην επίθεση των Καναλαρχών - Μεγαλοεργολάβων που ταυτόχρονα είναι επίθεση και ενάντια στη Δημοκρατία και την Πολυφωνία!

Εκτός απ’ την απάντηση των σωματείων μας, απάντηση μπορεί να στείλει και ο κάθε ιδιώτης ή Σωματείο. Πληροφορίες για τη διαδικασία θα βρείτε στο www.eett.gr /  «για παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών» / «Διαβουλεύσεις» /  «Δημόσιες Διαβουλεύσεις»  /   «Ανοικτές Δημόσιες Διαβουλεύσεις»  /  Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τον Περιορισμό του Αριθμού των Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής και τη Διαδικασία Χορήγησής τους.

Καλούμε όλους αυτούς που ήρθαν στις Συγκεντρώσεις Συμπαράστασης, ειδικά όσους ασχολούνται με Computer, να στείλουν emails και στην «ΕΕΤΤ» αλλά και στις αρμόδιες αρχές, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στα κόμματα και όπου αλλού νομίζουν. Στις απαντήσεις να λένε:

Όχι σκόπιμες ποινές στην ΕΡΤ για καθυστερήσεις!

Να αποδοθούν στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση τρεις δίαυλοι!
ΟΧΙ στο ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ που θα επιβάλει την
απόλυτη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ των ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ – ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ!
ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ για Διπλό Πάροχο Δικτύου και Περιεχομένου!

ΟΧΙ στην κατάργηση του πλουραλισμού,
της ελευθερίας του λόγου,
της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος


Κωνσταντίνος Μαντάς
Η Γενική Γραμματέας


Αναστασία Τιμοθέου

Δεν υπάρχουν σχόλια: