Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η απεργία στα ΜΜΕ Χρειάζεται οργάνωση της περιφρούρησης και όχι αναστολή

Financial Crimes - Aνακοίνωση

  

Σε 24ωρη αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων (μέχρι τις 3μμ της Τρίτης 19 Ιουνίου), προχώρησε το διασωματειακό  των ΜΜΕ. Η επίσημη επιχειρηματολογία που οδήγησε σε αυτήν την απόφαση ήταν ότι έτσι θα διευκολυνθεί την ενημέρωση ενόψει της κρίσιμης σημερινής συγκυρίας, όσον αφορά το μέλλον των ΕΡΤ.
            Είναι μια λάθος απόφαση. Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία το σημαντικότερο είναι να συνεχίσει η απεργία σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα μέσα και να παραμείνει  η φωνή της ενημέρωσης της κοινωνίας, η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι της. Αυτοί που εδώ και 6 ημέρες έχουν δώσει μαθήματα αγωνιστικότητας και  ποιοτικής τηλεόρασης, παίρνοντας στα χέρια τους τη λειτουργία της ΕΡΤ, τόσο της τηλεόρασης όσο και του ραδιοφώνου πανελλαδικά. Έτσι μόνο μπορούμε να εξασφαλίσουμε στην τρικομματική συμμορία την μεγαλύτερη δυνατή πίεση, τώρα που είναι στα μαχαίρια και ψάχνουν να βρουν (αν τα καταφέρουν) τις ισορροπίες τους, οι τρείς συνένοχοι των εγκλημάτων σε βάρος όλων των εργαζόμενων.
            Αντίθετα, αντί για την αναστολή αυτό που χρειάζεται είναι η οργάνωση της περιφρούρησης της απεργίας του κλάδου. Για να αποτρέψουμε την έκδοση των απεργοσπαστικών φύλλων που βγάζουν οι μεγαλοεκδότες και των τηλεοπτικών προγραμμάτων που εκπέμπουν οι μεγαλοκαναλάρχες. Αυτό είναι που μπορεί να σπάσει τον εργοδοτικό τσαμπουκά και δώσει φτερά στους εκατοντάδες συναδέλφους που χάνουν καθημερινά το μεροκάματο για να στηρίξουν τη μάχη στην ΕΡΤ.  
Καμιά πρωτοβουλία δεν πάρθηκε σε αυτήν την κατεύθυνση παρόλο που δεκάδες συνάδελφοι και συμπαραστάτες πήραν πρωτοβουλία και έτρεξαν στα τυπογραφεία στο Κορωπί την Παρασκευή το βράδυ, παρόλο που δεκάδες συμπαραστάτες - συνδικαλιστές από μια σειρά σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, έβαλαν τους εαυτούς τους, στη διάθεση της περιφρούρησης των τυπογραφείων την Κυριακή το βράδυ. 
            Είναι προφανές ότι για μια σειρά από δυνάμεις αυτή τη μάχη θέλουν να την κλείσουν. Και είναι κατανοητή η στάση των φιλομνημονιακών παρατάξεων στην ΕΣΗΕΑ (λειτουργούν σύμφωνα με το his masters voice). Φαίνεται ότι αντίστοιχη στάση κρατάνε και αριστερές παρατάξεις. Οι δυνάμεις της Συσπείρωσης διασπάστηκαν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Ο συνάδελφος Τρίμμης ψήφισε υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων ενώ η συναδέλφισσα Κουντή, μέλος της Συσπείρωσης ψήφισε ενάντια στη συνέχιση των απεργιών ταυτιζόμενη με το φιλομνημονιακό μπλοκ. Από την άλλη αν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν έδιναν όλο το χρόνο και την ενεργητικότητα τους για να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ και “τους αριστεριστές” που θέλουν να γίνει περιφρούρηση στα τυπογραφεία, θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα στον απεργιακό αγώνα που δίνουμε.
            Προειδοποιούμε όλες τις παρατάξεις ότι η απεργία αναστάλθηκε για 24ώρες μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 18 Ιούνη. Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιείται ξανά από τις 3μμ αυτής της ημέρας η συνέχιση της απεργίας και άρα της ανάγκης για να οργανωθεί και να περιφρουρηθεί.  Αν κάποιοι σκέφτονται ότι “δια της  διολισθήσεως”, “τί να κάνουμε, έχουμε εκλογές τώρα” και διάφορα άλλα τέτοια τερτίπια, θα κλείσουν τον αγώνα και θα αφήσουν μόνη της την ΕΡΤ θα γελαστούν.
            Καλούμε κάθε συνάδελφο να δώσει την μάχη μαζί μας. Στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ ψηφίζοντας Πρωτοβουλία για την ανατροπή, και μαζί να συνεχίσουμε και να οργανώσουμε τον απεργιακό αγώνα μέχρι τη νίκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: