Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ σε ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ


Δελτίο τύπου       Τρίτη  25.06.2013

Ο αγώνας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι θέμα επιβίωσης του λαού! Αυτές τις μέρες η  ΕΡΤ σηματοδοτεί  τον αγώνα για τη δημοκρατία και γίνεται  πραγματικός πομπός της κοινωνίας που αγωνίζεται.

Σηματοδοτεί  την ανάγκη συσπείρωσης όλων! Των Απολυμένων, των νέων  άνεργων, των  επιστρατευμένων  στην εκπαίδευση, στο  ΜΕΤΡΟ, των  ναυτεργάτων, των 1000 απολυμένων του Κατσέλη και όπου άλλου, των απεργών  σε κάθε χώρο δουλειάς, των επισφαλώς εργαζόμενων και όλων αυτών που  ισοπέδωσε η καταστροφική πολιτική του μνημονίου με στυγνό εκτελεστή  την  Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου.

Που αγνοεί υβριστικά τη Δημοκρατία και  το Σύνταγμα των ΕΛΛΗΝΩΝ.

Εδώ και τώρα να ΑΝΟΙΞΕΙ η ΕΡΤ,  να σταματήσει η διαπόμπευση της  χώρας μας σε όλο τον κόσμο, η απομόνωση της και το σκοτάδι που έχει επιβληθεί  στη δημοκρατία, με το μαύρο στην  ΕΡΤ !  Ο Ελληνικός Λαός δικαιούται να έχει ενημέρωση και πολιτισμό που μόνο μια ΕΡΤ σε ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  μπορεί να προσφέρει, όπως τονίζει και η  FERA - Foderation ofEuropean Film Directors - Ομοσπονδία Ευρωπαίων Κινηματογραφιστών.

Σήμερα Τρίτη οι εκδηλώσεις στο  ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ συνεχίζονται:

13.00 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Ε

18.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

20.30- 21.30 «Εραστές του ονείρου»  Περικλής Λοριδας  (Σπύρος Καράμπελας - Δημήτρης  Σταυρουλάκης)

21.30     Αργυρώ Καπαρού (Βασίλης Χαντζηλούκας - κιθάρα  - Γιάννης Τσολκας  πιάνο )

22.30- 23.30 «Σήμερον έγχρωμον»  Δάφνη Πανουργιά -Λουκάς  Πανουργιάς τραγούδι- Γιώργος Καλκάνης πιάνο- Μιχάλης Καλκάνης κοντραμπάσο.

23.30 - 24.30    Γιώργος  Ρους

24.30    Δάφνη Λέμπερου έντεχνο -παραδοσιακό (ακορντεόν - κλαρίνο- φωνή)        

Στέφανος Κοκκαλης (πιάνο - τραγούδι)

01.30 Τάκης  Μπουρμάς  - Άννα Μπουρμά   έντεχνο

κάθε μέρα- κάθε ώρα στο Ραδιομεγαρο ΕΡΤ

ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»


Τέταρτη 26/6/2013,  21.00

ΣΑΜΠΟΤΑΖ  και   ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ

στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ !

Με συνδετικό κρίκο τη  συνθέτρια Λένα  Πλάτωνος και τη μοναδική  ερμηνεύτρια Σαββινα Γιαννατου :

ΣΑΜΠΟΤΑΖ της Λένας Πλάτωνος

Γράφτηκε το 1981 από τη Λένας Πλάτωνος, αποτέλεσε τον προπομπό της  ηλεκτρονικής μουσικής, τάραξε  τα μουσικά νερά του τόπου μας  και παραμένει ακόμη και σήμερα ρηξικέλευθο, «αναρχικό», σημείο αναφοράς και έμπνευσης. Η ίδια θεωρεί ότι χρειάζονται κάπου κάπου τα πράγματα, στη ζωή, στην τέχνη, να... σαμποτάρονται. «Ένας τρόπος είναι κι αυτός να προχωράει η ζωή».

ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ της Λένας Πλάτωνος, του Δημήτρη Κυπουργου, Δημήτρη Μαραγκοπουλο , Νικο Χριστοδουλου και στίχους Μαριανινα Κριεζη

Τα τραγούδια της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ,  της   χρυσής εποχής του Γ΄ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ της Ελληνικής Ραδιοφωνίας,  του ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ -όπως ο ίδιος έλεγε - του Μανου Χατζηδάκη! «Η Λιλιπούπολη υπήρξε ένα πρόγραμμα τολμηρό και ανατρεπτικό για την εποχή του σε όλα τα επίπεδα, απ' το πολιτικό μέχρι το οικολογικό...». όπως έχει τονίσει  ο Δημήτρης Μαραγκοπουλος  και  σήμερα τα τραγούδια της είναι πιο επίκαιρα από ποτέ!

Αναβιώνουν στο Ραδιομεγαρο της ΕΡΤ! ΛΑΕ ΤΗΣ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ ΣΗΚΩΣΕ ΠΙΑ ΠΑΝΤΙΕΡΑ!

 Μαζί με  τη Σαββίνα  Γιαννάτου  ο  Παναγιώτης  Αθανασόπουλος.

Συμμετέχουν οι:   Θωμάς  Κοντογεώργης  πιάνο - Γιώργος Παναγιωτόπουλος  βιολί  Γιώργος  Αρνης - κοντραμπάσο Χριστίνα  Κολοβού – βιολοντσέλο

Δεν υπάρχουν σχόλια: