Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

MEGA …Φίμωση


Το Μεγάλο Κανάλι απαγορεύει την είσοδο σε κλιμάκιο της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή

Παρά τη συνεννόηση που είχε γίνει με τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων Στέλιο Παπαπέτρου για προεκλογική επίσκεψη κλιμακίου της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή με επικεφαλής τον εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Μωυσή Λίτση, η διεύθυνση του καναλιού δεν επέτρεψε την είσοδο, επικαλούμενη λόγους… ασφαλείας(τι θέλει να πει ο ποιητής;).
 Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας συνομίλησε τηλεφωνικά από την είσοδο με τον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο τον οποίο είχε ήδη ενημερώσει για την επίσκεψη ενόψει των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ,  παίρνοντας το τελικό οκ για να μπει στο χώρο του καναλιού μαζί με δύο άλλους υποψηφίους.
 Αντί για αυτό όμως κατέβηκε ο διευθυντής σύνταξης του καναλιού, ο οποίος είπε ότι έχει εντολή από την διοίκηση να μην επιτρέψει την είσοδό μας στην αίθουσα σύνταξης και προθυμοποιήθηκε να μοιράσει το προεκλογικό μας υλικό ο ίδιος, κάτι που όντως και έκανε. Εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας καθότι η παρεμπόδιση συνδικαλιστικού εκπροσώπου αντιβαίνει στην εργασιακή νομοθεσία. Επιπλέον προεκλογική εκστρατεία για μας δεν σημαίνει απλά το μοίρασμα του όποιου φυλλαδίου, αλλά η δια ζώσης επαφή με τους συναδέλφους, προκειμένου να ακούσουμε τα προβλήματά τους κλπ.

 Φαίνεται πως το MEGA  αποφάσισε να παρέμβει στην… εκλογική διαδικασία, στερώντας το δικαίωμα της προσωπικής επαφής των εκπροσώπων συνδικαλιστικής παράταξης αλλά και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Αυτό είναι το κανάλι που κόπτεται υπέρ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών; Στερώντας τη δυνατότητα άμεσης επαφής;
 Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στο MEGA, αφού εκπρόσωποι της παράταξης μας κατ΄επανάληψη έχουν επισκεφτεί προεκλογικά και όχι μόνο τους συναδέλφους, μοιράζοντάς τους έντυπο υλικό.

 Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης και κατατρομοκράτησης των συναδέλφων, καθώς και την παρεμπόδιση από την διοίκηση του καναλιού του αναφαίρετου δικαιώματος της απρόσκοπτης συνδικαλιστικής δράσης. Είναι προφανώς έμπρακτη απόδειξη για το πώς ονειρεύονται το εργασιακό τοπίο στη χώρα μας οι μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες.

 Καλούμε τους συναδέλφους να αντιδράσουν στις προσπάθειες τρομοκράτησης. Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να πάρει άμεσα θέση. Όλως τυχαία… το περιστατικό εκδηλώνεται τη στιγμή που εκδότες ζητούν να συλληφθεί ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, επειδή το σωματείο άσκησε το δικαίωμα στην απεργία για την υπεράσπιση απολυμένου συναδέλφου στην εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. Είχε προηγηθεί ανάλογη απειλή η οποία κατέπεσε φυσικά στα δικαστήρια, από τη διοίκηση του καναλιού STAR.

Δεν υπάρχουν σχόλια: