Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

"Δεν μας ξεγελάτε, δεν θα μας νικήσετε, όπου και να πάτε μπροστά σας θα μας βρίσκετε"

...στην προτελευταία συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, είχαμε προτείνει και πέρασε, στα πλαίσια της εξωστρέφειας, να υπάρξει οργανωμένη παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία. Ακολούθησε άλλη μια συνέλευση, που αποφάσισε μηδενική δράση. Φωτο και ρεπορτάζ, από την ευκαιρία που χάθηκε...


...βίντεο από χαιρετισμούς των Τ.Αναστασιάδη (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Γ. Τσιρώνη, γιατρός από το "Νυστέρι", αδελφό σχήμα των Financial Crimes, τον Σ. Δρούλια, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Ικαρίας και συνθήματα από τη διαδήλωση...

 Δυναμική και με μεγάλη συμμετοχή ήταν η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας (ακολούθησε πορεία μέχρι τη Βουλή) στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας των συνδικάτων στο χώρο της δημόσιας Υγείας. Ξεχωριστή παρουσία ήταν το μπλοκ των εργαζομένων από τα νοσοκομεία Ικαρίας και Λήμνου, αλλά και Ναξιωτών, καθώς και κατοίκων της Ικαρίας που ταξίδεψαν όλη νύχτα για να έρθουν, που με Ικαριώτες της Αθήνας, γι άλλη μια φορά έδωσαν μαζικά το παρόν.

Η προσυγκέντρωση των νησιωτών έγινε στην πλατεία Βικτωρίας και ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Υγείας. Απολύτως απαράδεκτη ήταν η αντιμετώπιση της κυβέρνησης, αφού την αντιπροσωπεία δεν τη δέχτηκε ο υπουργός Υγείας, αλλά υπεύθυνος του γραφείου του, που κι αυτός αποχώρησε επιδεικτικά χωρίς καν να δεσμευτεί για τίποτα επί της ουσίας. Στη διάρκειά της η πορεία, ενώθηκε με την πορεία των επιστρατευμένων καθηγητών.

Στην πορεία ακούστηκαν συνθήματα όπως "Λήμνος, Νάξος, Ικαρία, κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία", "Λήμνος, Τουρκία, Αθήνα, Ικαρία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία", "Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο", "Eκεί απέναντι παιδιά, από τη Μικρά Ασία, μας λένε πως δεν χρειάζονται γιατροί-νοσοκομεία", "Δεν μας ξεγελάτε, δεν θα μας νικήσετε, όπου και να πάτε μπροστά σας θα μας βρίσκετε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: