Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Αντίσταση στη βαρβαρότητα - απεργιακή κλιμάκωση παντού

1)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ ΕΔΟΕΑΠ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ


          Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε λουκέτο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αφήνοντας  χιλιάδες εργαζόμενους ανέργους, προκαλώντας σοβαρό έλλειμμα στην ενημέρωση και επιφέροντας ένα ακόμα χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

          Δηλώνει ότι θα βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους εργαζόμενους στην ΕΡΤ χωρίς εκπτώσεις .

          Θεωρεί η τιμωρία των εργαζομένων στην δημόσια Ραδιοτηλεόραση για εγκλήματα που έχουν διαπράξει όσοι είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας αποτελεί μέγιστη πολιτική υποκρισία και σαφή εκδήλωση αδυναμίας της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά και τη σπατάλη την οποία καρπώθηκαν ολίγοι και εκλεκτοί των κυβερνήσεων, που μένουν στο απυρόβλητο. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να κουνά το δάχτυλο στους εργαζόμενους για πρακτικές που η ίδια και οι προκάτοχοί της εφάρμοσαν και έχουν την κύρια ευθύνη.

          Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν λειτουργώντας στα πλαίσια της δημοκρατίας και όχι μιας μη ευνομούμενης πολιτείας όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται με λογικές αποφασίζομεν και διατάσσομεν.



ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ



2)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”
    http://somateioattikon.blogspot.com  somateioattikon@gmail.com
    “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”
    Χαϊδάρι, 12/6/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Καταδικάζουμε την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης για άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ. Η απόφαση αυτή αποτελεί την άμεση εφαρμογή του σχεδίου της ΕΕ και του ΔΝΤ για:
•Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων του δημοσίου με πρώτους τους 2800 εργαζόμενους της ΕΡΤ
•Διάλυση της δημόσιας ενημέρωσης και παράδοσή της στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους καναλάρχες.

Αυτό το πραξικόπημα σε βάρος των εργαζόμενων και όλου του λαού είναι το πρώτο βήμα για να ακολουθήσει η κατάργηση και άλλων δημόσιων οργανισμών και νοσοκομείων, όπως άλλωστε προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου. Μετά την υγεία, την παιδεία και το νερό, δέχεται βάρβαρη επίθεση η δημόσια ενημέρωση με έναν τρόπο που ούτε η χούντα των συνταγματαρχών τόλμησε να κάνει. Υλοποιείται η επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα παντού.
Αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να περιμένουμε τίποτα από αυτούς που οδηγούν τη ζωή μας στον όλεθρο και σπέρνουν τη φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση.
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Το σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το παρών.
•Το κτίριο της ΕΡΤ αποτελεί κέντρο αγώνα και θα συμβάλλουμε στην στήριξη των εργαζόμενων της ΕΡΤ και την περιφρούρηση του χώρου.
•Η γενική πολιτική απεργία της Πέμπτης 13/6/2013
να αποτελέσει την αρχή για την άμεση συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τη νίκη.

ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ:
11 Π.Μ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ.

ΤΟ ΔΣ



3)ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 12 Ιουνίου 2013

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να μετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη στις 11πμ έξω από την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των σωματείων του χώρου των ΜΜΕ.
Συνεχίζουμε τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προκηρύσσοντας νέα 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη στις 6πμ σε όλα τα ΜΜΕ, δημοτικά και ιδιωτικά (εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά μέσα, Γενική Γραμματεία Τύπου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαδικτυακά μέσα και Γραφεία Τύπου).
Τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν να μεταδίδουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο ολιγόλεπτων ειδησεογραφικών δελτίων. Από την απεργία εξαιρούνται τα ραδιοτηλεοπτικά και ιντερνετικά μέσα, τα οποία αναμεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με παρακρατικού τύπου επιθέσεις κατέβασε πομπούς, έκοψε το ρεύμα και το διαδίκτυο, εμποδίζοντας την ομαλή μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ.
Καταδικάζουμε την απόπειρα της αστυνομίας να εισέλθει στο κτίριο της ΕΡΤ στην οδό Μουρούζη και την εκκένωση της ΕΤ3.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την πρωτοφανή απόφαση της Digea να «ρίξει» το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού «902 Αριστερά στα FM», ενώ αναμετέδιδε το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Καλούμε τις Ενώσεις και τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση, η οποία δεν αφορά μόνο το δικαίωμα στην εργασία των 2.700 εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά και στην ενημέρωση και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.
Εκφράζουμε συνολικά την αντίθεσή μας στη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά φορείς του δημοσίου.

?    ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
?    ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ




  4)ΣΕΜΜΕΛ
                              Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΤ

Το ΣΕΜΜΕΛ συμμετέχει στην απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ για διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί σήμερα Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.
Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2013.
Μαζί με τις Ομοσπονδίες λέμε ότι οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση.

Είμαστε στο πλευρό των 21 συναδέλφων μας, εργαζομένων της ΕΡΑ Αιγαίου.

Είμαστε στο πλευρό των χιλιάδων συναδέλφων μας εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ μας ανήκει. Η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ μας είναι αναγκαία.

Συμπαραστεκόμαστε όλες τις ώρες στους συναδέλφους μας.

Στις 7 πραγματοποιούμε μεγάλη συγκέντρωση έξω από την ΕΡΑ Αιγαίου και συμμετέχουμε σε κάθε κινητοποίηση που εξαγγέλλουν οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας!


ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος Η γραμματέας
Χριστίνα Καλλέργη Ανθή Παζιάνου


5) Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)
Διεύθυνση: Ζωοδ. Πηγής 113Β, τηλ. 6977177173, 6974646166, email: sepsaeko@gmail.com

11-6-2013
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΧΟΥΝΤΑ ΧΤΥΠΑ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ
ΑΣ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών & Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων καταγγέλλει την επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης που με απροσχημάτιστο και πρωτοφανή τρόπο επέλεξε να κλείσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την ΕΡΤ, χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση.
Δεν είναι μόνο ότι χιλιάδες εργαζομένων πετάγονται στο δρόμο σε μία νύχτα· την ίδια στιγμή πλήττεται ο πολιτισμός, η ποιότητα, η Δημοκρατία.
Η κυβέρνηση δεν είχε υπολογίσει την άμεση ανταπόκριση του κόσμου από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, από εξέχοντα πρόσωπα του πολιτισμού και πολλά σωματεία εργαζομένων που συμπαρίστανται στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και απαιτούν να σταματήσει η εκποίηση των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων.
Είναι ευκαιρία να ενωθούμε και να παλέψουμε μαζί και συντονισμένα για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, αυτής της πολιτικής, των μνημονίων και όσων αυθαιρετούν κάθε μέρα και περισσότερο εις βάρος μας. Ας αξιοποιήσουμε αυτή τη συγκυρία για να ξεσηκωθούμε γιατί αλλιώς θα μας εξαφανίσουν. Δε σταματούν πουθενά, είναι αδίστακτοι.
Το ΣΕΨΑΕΚΟ δηλώνει «παρόν» στο σημερινό κάλεσμα στις 6:00 το απόγευμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και σε όλα τα καλέσματα συμπαράστασης αυτών των ημερών. Συμμετέχει παράλληλα στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Παλεύουμε και για τα δικά μας δικαιώματα, για τους επιστρατευμένους καθηγητές και εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, για όσους από εμάς θα βρεθούν στη θέση των εργαζομένων στην ΕΡΤ το επόμενο διάστημα.
Το ΔΣ του ΣΕΨΑΕΚΟ





Δεν υπάρχουν σχόλια: