Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ



Ανακοίνωση των Financial Crimes

Ψεύτες, στυγνοί Ψεύτες και απατεώνες.


ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Η τρικομματική συμμορία έχει εξαπολύσει έναν οχετό ψεμάτων για να δικαιολογήσει το κλείσιμο της ΕΡΤ και  την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων.
Τολμάνε και μιλάνε για διαφθορά στην ΕΡΤ αυτοί που για δεκαετίες είχαν μετατρέψει την ΕΡΤ σε πάρκινγκ στελεχών τους. Ο Σίμος Κεδίκογλου διορίστηκε στην ΕΡΤ το 1990 με βύσμα τον βουλευτή μπαμπά του. Η Ανθη Σαλαγκούδη, κόρη του πρώην βουλευτή της ΝΔ, διορίστηκε τον Σεπτέμβριο. Μόνο τον τελευταίο χρόνο δεκάδες στελέχη με μισθούς δεκάδων χιλιάδων έχουν έρθει στην ΕΡΤ και το παίζουν στους διαδρόμους «στελέχη». Τον «ποιοτικό» Λιάτσο, με τις χιλιάδες ευρώ μισθό, αυτοί δεν το έφεραν στη διοίκηση της ΕΡΤ? Μιλάνε για διαφθορά αυτοί που έβαζαν τις διοικήσεις της ΕΡΤ να δίνουν χάρισμα pool στα ιδιωτικά κανάλια, χωρίς αμοιβή για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αυτοί που έβαζαν εργαζόμενους στο «ψυγείο», για να δίνουν σε εξωτερικές παραγωγές (σε κολλητούς τους ιδιώτες δηλαδή) δουλειές που μπορούσαν άνετα να κάνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Και μετά μιλάνε για σπατάλη. Και για να μην ξεχνιόμαστε αυτά τα φαινόμενα που για χρόνια υπήρχαν στην ΕΡΤ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ) γενικεύτηκαν τον τελευταίο χρόνο της τρικομματικής συμμορίας που μας κυβερνάει, στα πλαίσια της στρατηγικής τους για απαξίωση της ΕΡΤ.
Λένε οι απατεώνες ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είναι πολλοί, σε σχέση με τα ιδιωτικά κανάλια. Λένε ψέματα. Οι 2600 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ (από τους οποίους οι 700 είναι συμβασιούχοι), είναι δραματικά λίγοι (γι’ αυτό  προσλαμβάνουν συμβασιούχους κάθε τόσο) για να λειτουργήσουν τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3) μία ψηφιακή πλατφόρμα, μια σειρά από ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής και παγκόσμιας εμβέλειας, το σημαντικότερο και πλουσιότερο  ραδιοτηλεοπτικό αρχείο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, τρία μουσικά σύνολα από τα καλύτερα που λειτουργούν στην Ελλάδα, κλπ κλπ.
Εμείς τους πληρώνουμε τους τεμπέληδες της ΕΡΤ λένε οι κυβερνητικοί απατεώνες. Λένε ψέματα. Ούτε ένα ευρώ απο τα χρήματα που έκοψαν απο τους μισθούς μας και τις συντάξεις μας δεν πάει για το "σπάταλο" κράτος και στην ΕΡΤ  αλλά αντίθετα πάνε στους τραπεζίτες. Για την ΕΡΤ πληρώνουμε κάθε χρόνο ανταποδοτικό τέλος 54 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 4 ευρώ τον μήνα. Είναι προκλητικό αυτοί που μείωσαν τους μισθούς κατά 50%, αυτοί που πήγαν τον κατώτατο μισθό στα 485 ευρώ, αυτοί που επιβάλλουν χαράτσια και απομυζούν καθημερινά τους εργαζόμενους για να πλουτίσουν τους τραπεζίτες, να μας λένε ότι θα πετάξουν στην ανεργία 3600 εργαζόμενους και θα κλείσουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση,  για να μας «χαρίσουν» το ιλιγγιώδες ποσό των 4 ευρώ το μήνα.
Να στείλουμε τους ψεύτες στα σκουπίδια της ιστορίας, εκεί που τους αξίζει να είναι. Έτσι και αλλιώς η τρικομματική συμμορία βρίσκεται στα τελευταία της. Οι καυγάδες και τα πλακώματα στο εσωτερικό τους είναι δείγμα ότι μπορούμε να τους διαλύσουμε. Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες μας αταλάντευτα μέχρι την ανατροπή τους..
  • Η ΕΡΤ να παραμείνει στα χέρια των εργαζόμενων της και να γίνει η φωνή όλων των εργαζόμενων που συγκρούονται με τα μνημόνια και την κυβέρνηση. Οργάνωση της εσωτερικής ζωής της κατάληψης, με γενικές συνελεύσεις, επιτροπή από όλους τους εργαζόμενους και τις ειδικότητες που να έχει τον έλεγχο του κτιρίου και του προγράμματος. Συντονισμός με όσα μέσα αναμεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ όπως ο Φλάς, που έχει περάσει στα χέρια των εργαζόμενων του.
  • Η απεργία σε όλα τα ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα, χρειάζεται να συνεχιστεί και να περιφρουρηθεί. Να νεκρώσει η ενημέρωση σε όλη την Ελλάδα μέχρι να κάνει πίσω η κυβέρνηση. Να γίνει η ώρα της αντεπίθεσης των εργαζόμενων του κλάδου  των ΜΜΕ για να πάρουμε πίσω όχι μόνο την ΕΡΤ , αλλά και τις συλλογικές συμβάσεις που μας στέρησαν τα αφεντικά, να πάρουμε πίσω τις 2500 απολυμένους συναδέλφους, να πάρουμε πίσω το ΑΛΤΕΡ και την Ελευθεροτυπία.
  • Η απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 13 Ιούνη να είναι η αρχή για πανεργατική απεργιακή κλιμάκωση. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με απεργία διαρκείας. Καλούμε το ΕΚΑ που για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση πέρασε στα χέρια της αριστεράς, να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Ιούνη. Καλούμε όλες τις ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ (ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΜΕΤΡΟ, ΕΘΕΛ κλπ) να προχωρήσουμε τώρα σε απεργίες με διάρκεια και συνέχεια.
Έτσι μπορούμε να νικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: