Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Τα ΜΑΤ χτύπησαν τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ


...η συγκυβέρνηση που υποστηρίζουν οι "τρικολόρε" της ΕΣΗΕΑ, σε νέα κατρακύλα βίας και αυταρχισμού...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε την τρικομματική συμμορία και τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ., για την επίθεση με ΜΑΤ ενάντια στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ και το σωματείο τους (ΣΕΛΜΑ) το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιούνη. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο βρέθηκαν το μεσημέρι στα γραφεία της διοίκησης στην οδό Αθηνάς για να διαμαρτυρηθούν για την κατάπτυστη απόφαση της εταιρίας να προχωρήσει σε 145 μονομερείς μετακινήσεις προσωπικού,  διαλύοντας μια σειρά απο υπηρεσίες, για να «ενισχύσει» υποτίθεται την λειτουργία του δικτύου. Και μάλιστα με τη δήλωση ότι αν δεν παρουσιαστούν στις νέες θέσεις θα απολυθούν.
Η απάντηση της εργοδοσίας στους εργαζόμενους ήταν  προκλητική. Αρχικά προπηλάκισαν τα μέλη του προεδρείου με επικεφαλή των πρόεδρο Α. Σταματόπουλο και με τη βοήθεια σεκιούριτυ τους εμπόδισαν την είσοδο στο κτίριο διοίκησης. Στη συνέχεια αφού έφτασαν στο χώρο δεκάδες εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ, η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. έφερε δύο διμοιρίες ΜΑΤ και μία ΥΜΕΤ, που με τη βία (σπρωξίματα, κλωτσιές κλπ) πέταξαν έξω απο το κτίριο τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστες του ΣΕΛΜΑ.
Η κατρακύλα της τρικομματικής συμμορίας και των εγκάθετων της στη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. δεν έχει τελειωμό. Αντί να προσλάβουν προσωπικό, (απο τους 280 απολυμένους του ΜΕΤΡΟ), για να καλύψουν την επέκταση του ΜΕΤΡΟ με νέους σταθμούς, επιλέγουν την διάλυση μιας σειράς υπηρεσιών και την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων που θα παραμείνουν στις υπηρεσίες αυτές. Γιατί ούτε ένας εργαζόμενος δεν περισσεύει απο τη θέση του για να μετακινηθεί. Αντίθετα με αυτόν τον τρόπο, προετοιμάζουν το έδαφος γαι την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών που τώρα γίνονται απο τους υπάλληλους της ΣΤΑ.ΣΥ.
Για να επιβάλλουν τις επιλογές τους χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ και τη βία γιατί δεν έχουν καμμία νομιμοποίηση στα μάτια των εργαζόμενων όχι μόνο του ΜΕΤΡΟ αλλά όλης της κοινωνίας. Συνεχίζουν τον ίδιο κατήφορο που ξεκίνησαν με την επιστράτευση των εργαζόμεων του ΜΕΤΡΟ, των ναυτεργατών, των εκπαιδευτικών. Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τις δουλειές, τις ζωές, τους μισθούς μας αλλά και για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και πρέπει να φύγει.
Καλούμε όλα τα σωματεία των συγκοινωνιών (που σήμερα έλαμψαν δια της απουσίας τους, παρόλο που έχουν το ίδιο πρόβλημα), να στρατευθούν στο πλευρό των εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ στον αγώνα για να μην περάσουν οι μετακινήσεις, για να σπάσει η πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της τρόικας και της Ε.Ε. Καλούμε όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να καταδικάσουν την νέα επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους των συγκοινωνιών και να στηρίξουν τη μάχη που δίνουν, για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: