Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Και οι αστυνομικοί έπιασαν ουρά στα συσσίτια




...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης, ένα συχνό σύνθημα στις διαδηλώσεις εναντίον της αστυνομίας, ήταν "τρείς κι εξήντα παίρνετε και τον κόσμο δέρνετε". Προφανώς έθιγε το θέμα του χαμηλού μισθού των αστυνομικών, σε σχέση με το "έργο" το οποίο καλούνταν να υλοποιήσουν. Επίσης στα χρόνια της δικτατορίας, ένα από τα συνθήματα ήταν "λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς".
Στην αρχή των κινητοποιήσεων για την ΕΡΤ, Αύγουστος 2011, επί ΠΑΣΟΚ και Μόσιαλου, με φράσεις όπως "να δείτε όταν θα σας πάει κι εσάς στα 500 ευρώ", εργαζόμενοι της ΕΡΤ, διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη Βουλή, όταν απρόκλητα τα ΜΑΤ επιχείρησαν να τους περιορίσουν σε μια λωρίδα της Β. Σοφίας, με τις ασπίδες τους.

Σήμερα, η εφημερίδα  «Πελοπόννησος της Κυριακής» αναφέρει ότι ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης χώρου σίτισης στο αστυνομικό μέγαρο Αχαΐας για αστυνομικούς και τις οικογένειές τους που αδυνατούν να ανταποκριθούν με επάρκεια σε αυτή την ανάγκη. Όσοι δεν τρώνε εκεί, θα μπορούν να παίρνουν το φαγητό σε τάπερ, σημειώνει η εφημερίδα. Ήδη σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, εξελίσσονται παράλληλες δράσεις.
Στο ρεπορτάζ που το υπογράφει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Παλαιολόγου, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, ξεμπλόκαραν 14 κωδικοί για να εξασφαλιστεί κονδύλι 27.000 ευρώ για τις απαιτούμενες εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: