Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η Ελληνική Μουσική Σκηνή στο Δεύτερο Πρόγραμμα



Για Τρίτη συνεχή χρονιά το Δεύτερο Πρόγραμμα συνεχίζει τις συναυλίες στα studios της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στηρίζοντας πάντα την καλή Ελληνική μουσική.

Κάθε Πέμπτη, στις 21:00 στο studio C και για δύο περίπου ώρες συναντάμε εκλεκτούς συνθέτες, μουσικούς και ερμηνευτές, αλλά κυρίως τις ακροάτριες και τους ακροατές του  Δευτέρου Προγράμματος σε ένα κύκλο μουσικών συναντήσεων υπό το γενικό τίτλο «Η Ελληνική Μουσική Σκηνή στο Δεύτερο».

Αυτή την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013, στο studio C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος μας συστήνει το jazz Trio του.
Μια ιδιαίτερη βραδιά με ύφος world-jazz. Τρεις ταλαντούχοι σολίστες σε ένα σημαντικό jazz piano trio.

Θα απολαύσουμε συνθέσεις του Ανδρέα Συμβουλόπουλου αλλά και γνωστές μελωδίες, συνθέσεις των Don Cherry-Bobo Shensson, Ariel Ramirez, Charlie Haden, Radiohead και Μίκη Θεοδωράκη.
Ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος παίζει πιάνο, ο Άγγελος Παπαδάτος, κόντρα μπάσο και ο Κώστας Καλογήρου, τύμπανα.

Το Τrio ξεκίνησε αρχικά ως κουαρτέτο το 2006 με την ονομασία FilmNoir Quartet. Ηχογράφησαν το ομότιτλο CD, με την Μαρία Ρεμπούτσικα στο τραγούδι, βιολί, στίχους και σύνθεση μέρους των κομματιών, το 2009. Κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία Καντίνι και συμμετείχαν Μουσικοί όπως οι Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος, Πλούταρχος Ρεμπούτσικας, Ξενοφώντας Συμβουλίδης, Θάνος Σταυρίδης.

Απο το 2012 ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος συνεχίζει ως Trio.
Πρόσφατα συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Τζαζ Φέστιβαλ της Σύρου και στη λήξη του Φέστιβαλ AnimaSyros.

Οι συναυλίες με ελεύθερη είσοδο κοινού, θα μεταδίδονται απ’ευθείας από το Δίκτυο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ μαγνητοσκοπημένες θα αναμεταδίδονται κάθε Σάββατο, μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων και κάθε Κυριακή στις 17:00.

Για προσκλήσεις συντονιστείτε στο Δίκτυο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στους 91,8 στα FM και στους 729 ΑΜ και μέσω Διαδικτύου στο www.ertopen.com και στο www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: