Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Εκλογή του γγ της ΠΟΣΠΕΡΤ στη UNI MEI Europe

Στις 27 και 28 Νοεμβρίου συνεδρίασε στις Βρυξέλλες η Επιτροπή των αντιπροσώπων της UNI MEI Europe. Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ, ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας μας.

 Στο διήμερο έγινε ο απολογισμός των δράσεων και ενεργειών της UNI MEI Europe και αναπτύχθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Οπτικοακουστικού Τομέα Πανευρωπαϊκά, αλλά και Παγκόσμια.


Αναπτύχθηκε διεξοδικά το ζήτημα του κλεισίματος της ΕΡΤ και ο αγώνας τον εργαζομένων, για ΕΡΤ ανοικτή, ελεύθερη φωνή στην Κοινωνία, ένας αγώνας που έχει γίνει σύμβολο για όλα τα συνδικάτα της Ευρώπης, αλλά και σε μεγάλο ποσοστό παγκοσμίως. Από τους περισσότερους ομιλητές τονίστηκε η σημασία αυτού του αγώνα και η νικηφόρα προοπτική του, ενός αγώνα που σαν φάρος σηματοδοτεί την αντίσταση των δοκιμαζόμενων λαών της Ευρώπης.

Ο Γ. Γ. της Ομοσπονδίας ενημέρωσε το Συνέδριο για τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, ενάντια στο μαύρο, ενάντια στον κυβερνητικό έλεγχο της ενημέρωσης, ενός αγώνα για την ελευθερία της έκφρασης του λόγου και του πολιτισμού. Τόνισε την ανάγκη στήριξης και αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους, των Ρ/Τ φορέων που αντιμετωπίζουν ανάλογες επιθέσεις (Ισπανία-Βαλένθια, Τσεχία, Πορτογαλία).

Αναφέρθηκε στη αταλάντευτη απόφαση των εργαζομένων για συνέχιση αυτού του αγώνα, μέχρι τη τελική του δικαίωση και την οριστική λειτουργία της ΕΡΤ, του μοναδικού πραγματικού Δημόσιου Ρ/Τ Φορέα, στον αγώνα του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού για να απαλλαγεί από όλα τα μνημονιακά μέτρα και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Αναπτύχθηκε και εγκρίθηκε το πρόγραμμα δράσης της επόμενης χρονιάς στον Ευρωπαϊκό χώρο και σε σχέση με τα δεδομένα σε Παγκόσμιο επίπεδο.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της UNI MEI Europe. Ο συνάδελφος Γ. Γ. της ΠΟΣΠΕΡΤ, Γαβριήλ Κασιμάτης εξελέγη τακτικό μέλος του Δ.Σ.


Η συμμετοχή της ΠΟΣΠΕΡΤ στο Προεδρείο της UNI MEI Europe – όπως και η πρόσφατη βράβευση στο Δουβλίνο - αποτελεί τιμητική διάκριση και αναγνώριση του αγώνα όλων των εργαζομένων που παλεύουν για μια ΕΡΤ ανοιχτή, ελεύθερη φωνή για την κοινωνία και τη διασπορά.    

ΠΟΣΠΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: