Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Πέντε μήνες μετά με τον ορίζοντα ανοιχτό...

Δυναμώνει ο αγώνας για ελεύθερη ΕΡΤ
 
Πέντε μήνες συμπληρώθηκαν σήμερα από την «κατάργηση» της ΕΡΤ −για να ικανοποιηθούν τροϊκανές επιταγές− και το μαύρο στις οθόνες. Την … επέτειο τη γιόρτασε η κυβέρνηση μερικές μέρες πριν, με την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, θυμίζοντας μια ακόμη εισβολή, αυτήν στο Πολυτεχνείο, πάλι τέτοιες μέρες, πριν από 40 χρόνια.

Η κυβερνητική αυθαιρεσία συνεχίστηκε και το απόγευμα του Σαββάτου με τον προπηλακισμό βουλευτών αλλά και του Προέδρου της ΠΟΕΣΥ, που θέλησαν να προστατεύσουν τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής από πιθανή προβοκάτσια, μετά την είσοδο στο Ραδιομέγαρο δύο τεχνικών της ΔΤ, συνοδεία αστυνομικών. Την ίδια στιγμή φρόντισαν να σιγήσει και το πρόγραμμα με τη φωνή των εργαζομένων της ελεύθερης ΕΡΤ, από την Αθήνα. Μια φωνή που συνεχίζει να ακούγεται από την ΕΤ3 και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Περιφέρειας. Την απαράδεκτη νέα αστυνομική αυθαιρεσία πρόβαλλαν όλα τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, με θλιβερή εξαίρεση τη λεγόμενη «Δημόσια Τηλεόραση». 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης και διαμαρτύρεται έντονα για την επιμονή της στο δόγμα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», με στόχο να εκφοβίσει να τρομοκρατήσει και να επιβάλει ετσιθελικά τις επιλογές της.

Την προσεχή Δευτέρα εξάλλου εκδικάζεται στο Ηράκλειο η πρώτη αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εργαζομένων στην ΕΡΤ, με αίτημα την ακύρωση της παράνομης και αντισυνταγματικής απόλυσής τους.
Μετά τη λήξη ισχύος της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το «μαύρο», η ΕΡΤ παραμένει ο μόνος νόμιμος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Ενημέρωσης της χώρας μας και ο αγώνας των εργαζομένων για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, είναι αγώνας για την αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας. Η άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων, που κρατάνε υπό κατάληψη το Ραδιομέγαρο χωρίς εισαγγελική εντολή, είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας και των διεθνών συνδικαλιστικών δημοσιογραφικών ομοσπονδιών. 

Η ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει ότι μοναδικός νόμιμος φορέας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι η ΕΡΤ και ο αγώνας για την επαναλειτουργία της θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωσή του.

• Την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, στις 12μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων της ΕΡΤ, των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου, της ΟΛΜΕ, των σχολικών φυλάκων και άλλων εργαζομένων που πλήττονται από τις μνημονιακές απάνθρωπες πολιτικές.

• Την ίδια μέρα (Πέμπτη 14/11), στις 7μμ, θα γίνει στο Πολυτεχνείο μεγάλη συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και του Πολυτεχνείου.
 
 
 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΠΟΕΣΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: