Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

"Φυσάει κόντρα σε ΕΡΤ - Νοσοκομεία, δημόσια δωρεάν για όλους η Υγεία"



...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...






 Μαζική συμμετοχή είχε η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και ακολούθως η διαδήλωση μέχρι τη Βουλή, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας σε επαρχιακά νοσοκομεία και 4ωρης στάσης εργασίας στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Οι μετατάξεις-διαθεσιμότητες-συγχωνεύσεις ήταν οι αιχμές της κινητοποίησης, εών πολυάριθμες ήταν οι συμμετοχές από την επαρχία.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας, είχαν τηλεφωνικές παρενοχλήσεις από την ασφάλεια που προσπαθούσε να μάθει πόσο θα ταξιδέψουν στην Αθήνα. Ακολούθως όταν έφτασαν στον πειραιά πραγματοποίησαν διαδήλωση στο υπουργείο Ναυτιλίας, διαμαρτυρόμενοι για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα, όπου τους περίμεναν ισχυρές δυνάμεις του λιμενικού.

 Στη συγκέντρωση έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους σωματείων νοσοκομείων, των πολιτικών φορέων ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ από την πλευρά των απεργών διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, μίλησε η Ιωάννα Λούβρου καλώντας σε γενίκευση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

 Ακολούθως, χαιρετισμό απεύθυνε ο Νάσος Μπράτσος από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ανακοινώνοντας την έναρξη νέου ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος σε λίγες ημέρες, γεγονός που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους απεργούς των νοσοκομείων. "Είμαστε εδώ γιατί παλεύουμε ενάντια στο μαύρο στην ενημέρωση στην Παιδεία, στην Υγεία, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, είμαστε εδώ γιατί η καρδιά της ΕΡΤ χτυπάει όπου υπάρχει κόσμος που αγωνίζεται, δεν θα σταματήσουμε αν δεν τους ρίξουμε".

 Στη διαδήλωση, στο ύψος της πλ. Κλαυθμώνος προστέφηκαν απεργοί των ΑΕΙ και φοιτητικοί σύλλογοι. Έξω από τη Βουλή οι Ικαριώτες χόρεψαν τον παραδοσιακό χορό του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: