Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΕΙ




Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξή τουστον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ της χώρας που με αποφασιστικότητα και πείσμα αντιστέκονται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ για 1349 διαθεσιμότητες-απολύσεις από τις υπηρεσίες τους. Η εδώ και 8 εβδομάδες συνεχιζόμενη απεργία τους δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις μπλοκαρίσματος των σχεδίων του υπουργείου Διοικ.Μεταρρύθμισης να υλοποιήσει τις απαιτήσεις των κλιμακίων της τρόικας και στα πλαίσια μείωσης του κόστους για το κράτος να πετάξει στο δρόμο συνολικά 25.000 εργαζόμενους στο δημόσιο μέχρι τέλους του 2013 και να αλλάξει ριζικά το τοπίο όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τις δυνατότητες κοινωνικής προσφοράς στη δημόσια διοίκηση.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ δηλώνει ότι:
 Ο αγώνας των εργαζόμενων στα ΑΕΙ είναι και δικός μας αγώνας γιατί οι σχεδιασμοί του ΥΔΜΗΔ και τηςκυβέρνησης δεν αφήνουν στο απυρόβλητο κανένα χώροτου δημοσίου, όπως έχει ήδη φανεί από τον «ξαφνικό θάνατο» στην ΕΡΤ, την εν μία νυκτί κατάργηση της τεχνικής εκπαίδευσης, τις χιλιάδες διαθεσιμότητες που ήδη προωθούνται στο δημόσιο.
 Συμπαραστεκόμαστε στη μάχη που δίνουν και καταδικάζουμε τις προσπάθειες του κράτους να συκοφαντήσει τον αγώνα τους, να στρέψει άλλους εργαζόμενους ή φοιτητές εναντίον τους ή να τους απειλήσει με πειθαρχικές διώξεις εκβιάζοντάς τους να αυτοαπογραφούν για ναδιευκολύνουν την κυβέρνησηνα τους απολύσει.
 Επίσης, καταδικάζουμε πρακτικές μέσων ενημέρωσης και «συναδέλφων» που λειτούργησαν σε κάποιες περιπτώσεις ως «παπαγαλάκια»της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας, αλλοιώνοντας αποτελέσματα συνελεύσεων και πλαίσια αποφάσεων των συλλογικών οργάνων των απεργών διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.

Στο παραπάνω πλαίσιο το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ αποφάσισε ως έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ τη συνεισφορά συμβολικού ποσού ενίσχυσης στο απεργιακό ταμείο τους.
Η δικαίωση του αγώνα τους, και το σπάσιμο της πολιτικής των απολύσεων, μπορεί να σημάνει την απαρχή για την ανατροπή της σημερινής αντεργατικής λαίλαπας από τους αγώνες των εργαζομένων.

Για το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ

Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας

Θέμης Κ. Μπερεδήμας                                          Θανάσης Αλατάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: