Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Απλήρωτοι Εργαζόμενοι «Αυριανής»: Ο απλός άνθρωπος με 2-3 off shore

«Συνέντευξη» - γλείψιμο – παρωδία, με λίγη δόση ηλίθιου χιούμορ, φιλοφρονήσεις εκατέρωθεν και επίλογο «και περάσαμε όμορφα», ήταν η χθεσινή εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου». Η μόνη είδηση που βγήκε, ήταν πως ο αγνός εκδότης που χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του στους δημοσιογράφους του, έχει 2-3 off shore εταιρίες. Αλλά και αυτό οι συμμετέχοντες στο πάνελ, το έκαναν κατά το κοινώς λεγόμενο γαργάρα.

Για να τα εμπεδώνει ο Κουρής, επανέλαβε τα γνωστά περί των οικογενειών που κατέστρεψαν την Ελλάδα και περί αποστασίας, μπερδεύοντας τις ημερομηνίες, ακόμα και την χρονολογία της έκδοσης της «Αυριανής».

Και όπως είπαμε και χθες, ο υπόδικος Κουρής, έκανε μαθήματα δεοντολογίας, ενώ δεν παρέλειψε στο τέλος να προσβάλει τους παριστάμενους δημοσιογράφους για τον παρουσιαστή, κριτικάροντάς τους, γιατί δεν του έκαναν σκληρές ερωτήσεις.

Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο.

Χάρηκαν κάποιοι για τους τζαμπατζήδες, επίσης υποτιθέμενους δημοσιογράφους. Λες και δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταγγελίες των αναγνωστών της εφημερίδας. Και το είδαν με τόσο χαρά, όμοια με αυτή του Κολόμβου όταν ανακάλυψε την Αμερική. Και τόσο σε βάθος.

Εκεί που γέλασε κάθε πικραμένος όμως, ήταν στο σημείο που είπε πως δεν χρωστάει πουθενά. Και πως δεν πήγε η ΕΣΗΕΑ που προσκλήθηκε στη συζήτηση. Η αλήθεια βέβαια είναι τελείως διαφορετική. Η ίδια η πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου, επικοινώνησε με τον παρουσιαστή της εκπομπής και ζήτησε να παραβρεθεί κάποιος από το Δ. Σ. αλλά ο Κουρής έθεσε βέτο, να είναι μόνη η Αντωνιάδου! Και τελικά, ζήτησαν να σταλεί επιστολή.

Και όταν ο κ. Κουρής «βαρέθηκε» να συζητά το θέμα της «Αυριανής» έριξε το σύνθημα: «Άλλο θέμα». Και φυσικά, ξέφυγε από τις ερωτήσεις για τα πραγματικά αίτια της αναστολής της έκδοσης της «Αυριανής». Δήθεν, γιατί είχε … προσκολληθεί στο ΠΑΣΟΚ.

Και όπως περιμέναμε, δεν διάβασαν το εμαιλ που τους αποστείλαμε: «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την εκπομπή σας και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτή τη στιγμή ο κ. Κουρής χρωστάει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές 2,5 ετών στους εργαζόμενους της Αυριανής. Επίσης, υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που επιβεβαιώνουν αυτές τις οφειλές.
Η εξαθλίωση, είναι το μόνο που μας έχει ποτέ προσφέρει και για τον λόγο αυτό βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας».
Και επισυνάψαμε το δικόγραφο της επίσχεσης με τα ποσά που όφειλε σε κάθε δημοσιογράφο μέχρι τον Δεκέμβρη του 2011.

Όμως, οι δημοσιογράφοι του πάνελ και ο παρουσιαστής της εκπομπής, δεν είχαν ακούσει τίποτα για οφειλές του Κουρή προς τους δημοσιογράφους. Δεν «έπιασαν» οι κεραίες τους ότι οφείλει στα ασφαλιστικά ταμεία. Ούτε για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στις εταιρείες του. Ούτε καν είχαν ακούσει ότι αποφάσισε και διέταξε να φύγουν χωρίς αποζημίωση δεκαπέντε δημοσιογράφοι και οι υπόλοιποι να δουλεύουν με 500 ευρώ μικτά!

Κατά τα άλλα, όλοι καλό είχαν να πουν για τον Κουρή.

Και οι μεν και οι δε … Οι τυχαίοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: