Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Συλλαλητήριο στις 4μμ στο Ραδιομέγαρο

ΓΣΕΕ: Ο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να επιδεικνύει μεθοδικότητα μόνο στην κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αυτό έκανε τα ξημερώματα και στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Για μία  ακόμη φορά έκανε αυτό που δυστυχώς είναι το μόνο που  γνωρίζει.
Έδειξε το αυταρχικό της πρόσωπο, χρησιμοποίησε την Αστυνομία και τα ΜΑΤ για να εκφοβίσει, να τρομοκρατήσει, να επιβάλει ετσιθελικά τις επιλογές της.
Ο αντιδημοκρατικός της κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Τους καταγγέλλουμε!
Η εμμονή της  κυβέρνησης στο δόγμα αποφασίζομεν και διατάσσομεν δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη .
Η ΓΣΕΕ καλεί σήμερα όλες τις οργανώσεις μέλη της, μαζί με τους εργαζόμενους σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 4μ.μ, κοντά στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ,  στην πλατεία της  Αγίας Παρασκευής.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση μας στους αγωνιζόμενους συναδέλφους και συναδέλφισσες της ΕΡΤ.
Είμαστε στο πλευρό τους!!!





Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΕΡΤ στις 4μμ‏

ΠΟΕΣΥ 8:42 πμ

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2013

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) διαμαρτύρονται έντονα και καταδικάζουν τη νυχτερινή εισβολή των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με στόχο την εκκένωσή τους, και καλούν σήμερα στις 4 το απόγευμα όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο.
Ενώ έχει εκπνεύσει η κατά το Σύνταγμα προθεσμία επικύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ –και επομένως δεν βρίσκονται σε ισχύ ενέργειες και διαδικαστικές πράξεις με τις οποίες διεκόπη η εκπομπή ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων-, η κυβέρνηση διά του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε de facto σήμερα τα ξημερώματα, με τη δύναμη των ΜΑΤ, τη βίαιη παρεμπόδιση των εκπομπών.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις και να αποσφραγίσει το κτίριο, αποφασίζοντας επιτέλους την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους, όταν μάλιστα το θέμα εκκρεμεί ενώπιων της δικαιοσύνης και δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά η Βουλή.
Όλα τα συνδικάτα, όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι δημοκράτες στη συγκέντρωση στις 4 μμ στο ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Τα Διοικητικά Συμβούλια
της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ




ΕΡΑ Αιγαίου: Οχι στο πραξικόπημα- συγκέντρωση διαμαρτυρίας


Σήμερα στις 4:20 τα ξημερώματα η συγκυβέρνηση του ΜΑΥΡΟΥ χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής εισέβαλε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και απομάκρυνε με χρήση βίας και χημικών, τους αγωνιζόμενους  εργαζόμενους.
Οι εντολοδόχοι της ΤΡΟΙΚΑ  έγραψαν μια ακόμα μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.  

Η εισβολή στην ΕΡΤ είναι χτύπημα στην ελεύθερη ενημέρωση, είναι χτύπημα στη Δημοκρατία.

Καλούμε όλον τον κόσμο να αντισταθεί και να ανατρέψει την πολιτική του ΜΑΥΡΟΥ.

Όλοι κι όλες στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη  Θεσσαλονίκη και  στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη φωνή της κοινωνίας.

Η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ συνεχίζει να εκπέμπει στους 103,0 στην πόλη της Μυτιλήνης και μέσω της ιστοσελίδας της.

Σήμερα    συγκέντρωση   διαμαρτυρίας  στις  18:00  στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.







Δεν υπάρχουν σχόλια: