Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΕΤΕΡ: Έξω τα ματ από την δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αθήνα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013
Έξω τα ματ από την δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Σήμερα τα ξημερώματα λίγο μετά τις 4.00 εισέβαλαν στην ΕΡΤ, οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ ζητώντας από τους εργαζομένους της να την εκκενώσουν. Για άλλη μια φορά η μνημονιακή κυβέρνηση στην προσπάθειά της να δείξει στην τρόϊκα, που βρίσκεται σήμερα εδώ στην Ελλάδα, πόσο καλό παιδί είναι, καταλύει δημοκρατία, ελευθεροτυπία, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η δικομματική κυβέρνηση του μνημονίου σέρνει στη ΓΑΔΑ τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και 3 εκπροσώπους των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.  Τα ματ με εκτεταμένη χρήση χημικών απώθησαν τους εργαζόμενους που έσπευσαν σε αρωγή των συναδέλφων τους που ευρίσκοντο μέσα στο ραδιομέγαρο καθώς και των συλληφθέντων.
Μετά από 145 μέρες από την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για το άνοιγμα, στην ουσία, της ΕΡΤ, η δικομματική κυβέρνηση του μνημονίου, εισβάλλει στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής ξημερώματα, απαγορεύοντας σε βουλευτές και συνδικαλιστές να είναι παρόντες και να ελέγχουν ότι συμβαίνει στον χώρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, χώρο δημόσιο και περιουσία του Ελληνικού Λαού.
Η κυβέρνηση και οι εντολοδότες της προσπαθούν με διάφορα τερτίπια δημοσιότητας να αλλάξουν την ατζέντα. Μια ατζέντα που εμπεριέχει μόνο: Το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, την εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη, την πτωχοποίηση των Ελλήνων, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Χώρας μας και την γενοκτονία των Ελλήνων. Βρισκόμαστε σε συνεχή πόλεμο με τους μνημονιακούς και τους εντολοδότες τους.
Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων συναδέλφων μας της ΕΡΤ.
Ζητάμε να αποχωρήσουν τα ματ από την περιουσία του Ελληνικού Λαού. Την ΕΡΤ.
Ζητάμε την επαναλειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Τέρμα πια στο αποτυχημένο πείραμα της δ.τ., που κοστίζει υπέρογκα και κάνει τα χατίρια των ιδιωτών της ραδιοτηλεόρασης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: