Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Αναμενόμενη άκαρπη συνάντηση



ΠΟΣΠΕΡΤ - Δημοσιογράφοι ΕΡΤ

Αδιάλλακτος, συκοφαντικός και εριστικός εμφανίσθηκε για άλλη μια φορά ο υφ. Δημ. Ραδιοτηλεόρασης, υπερασπιζόμενος το κυβερνητικό πραξικόπημα της 11ηςΙουνίου και την πολιτική του «μαύρου», στη συνάντηση που είχαν μαζί του σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Προτίμησε ακόμη μια φορά να επιμείνει στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει εδώ και 5 μήνες η κυβέρνηση, αρνούμενος να δει την πραγματικότητα, αποκρούοντας τις προτάσεις που του ανέπτυξαν εκ νέου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ:
>Με δεδομένη την νομοθετημένη ύπαρξη δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα να ενταχθούν τώρα σε αυτόν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και να ξεκινήσει η διαδικασία αναμόρφωσής του με αποχωρήσεις, συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων που ήδη έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.
> Να αναλάβουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις Περιφερειακές ΕΡΤ/ΕΡΑ την πλήρη κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, αφού όπως ο ίδιος ο υφυπουργός έχει δημοσίως παραδεχτεί, το τηλε-μόρφωμα της «ΔΤ» αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε μια τέτοια αποστολή.

Στις προτάσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ ο κ. Καψής απάντησε με τις γνωστές «προτροπές» για εκκένωση του Ραδιομεγάρου, μεταθέτοντας την ευθύνη εκκένωσης στο υπουργείο Οικονομικών και στις εισαγγελικές αρχές , επιμένοντας ωστόσο να ξεχνά πως ακόμη αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την υπόθεση της ΕΡΤ που παραμένει νομικά ανοιχτή.

Για ακόμη μια φορά ο κ. Καψής δήλωσε αναρμόδιος για τα πάντα. Για την ΕΡΤ παρέπεμψε στην Κυβέρνηση, για το κτήριο παρέπεμψε στον κ. Στουρνάρα, για τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους παρέπεμψε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τον κ. Μάναλη, για την ελληνική προεδρία, τέλος, εμφανίστηκε απρόθυμος να εξηγήσει αν θα την αναλάβει Δημόσιος Φορέας, για τη ΝΕΡΙΤ παρέπεμψε στο Εποπτικό Συμβούλιο. Άλλωστε δήλωσε ότι ακόμα κι αν τα αναλάβουν αυτό θα γίνουν με τη μέθοδο του outsourcing (δηλαδή των αναθέσεων σε ιδιώτες).

Μετά από αυτό το γαϊτανάκι της παραπομπής, είναι πραγματικά άξιο απορίας για το ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος και το αντικείμενο ευθύνης του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Όταν μάλιστα του ζητήθηκε να κάνει ο ίδιος μια πρόταση, αφού καμία άλλη δεν είναι του γούστου του, ο κ. Καψής δήλωσε, «το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σηκωθείτε να φύγετε από το Ραδιομέγαρο», δείχνοντας παράλληλα με το χέρι του την πόρτα του γραφείου του στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για άλλη μια φορά προσήλθαν με ειλικρινή διάθεση για διάλογο και εξεύρεσης λύσης στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση από την 11η του Ιούνη αλλά συνάντησαν ωστόσο ξανά το τείχος της απόλυτης αδιαλλαξίας.
Και επειδή φαίνεται πως ο κ. Καψής δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει 5 μήνες στην Αγ. Παρασκευή, στην Αγγελάκη, στη Λεωφόρο Στρατού αλλά και σε 19 πόλεις σε όλη την Ελλάδα του δηλώνουμε για μια ακόμη φορά μήπως και το συνειδητοποιήσει, ότι

η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: