Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Πορεία μετά την παρέλαση. Ψυχή βαθειά !!!



Με ένα πανό που έγραφε «ψυχή βαθειά» και ένα άλλο με το σήμα της ΕΡΤ οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Αιγαίου και όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους πραγματοποίησαν πορεία μετά το τέλος της σημερινής παρέλασης στην προκυμαία της Μυτιλήνης. Η απόφαση για την πραγματοποίηση της κινητοποίησης πάρθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από όσους συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Αιγαίου διαμαρτυρόμενοι για την επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αθήνα. Οι διαδηλωτές απέσπασαν το χειροκρότημα πολλών Μυτιληνιών που παρακολούθησαν την παρέλαση. Επίσης αρκετοί ήταν αυτοί που μπήκαν στο σώμα των διαδηλωτών κατά την διάρκεια της πορείας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Αιγαίου πριν από λίγη ώρα μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Η κυβέρνηση των μνημονίων και του μαύρου θέλησε να στείλει  ένα ακόμη  μήνυμα αυταρχισμού και αυθαιρεσίας  στους εργαζόμενους της ΕΡΤ,  αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.  Ταυτόχρονα δήλωσε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στους δανειστές, πως είναι διατεθειμένη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους με κάθε μέσο.    
Πολιτική

Παρόμοιο σκηνικό στήθηκε και στη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας κατά της εισβολής των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι στην ΕΡΤ στη Μυτιλήνη .  Ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Λέσβου και δυνάμεις από τη Χίο επιστρατεύτηκαν για να διαφυλαχθεί η «ασφάλεια» και η ομαλότητα των εκδηλώσεων της επετείου απελευθέρωσης της Λέσβου.   Στα αιτήματά μας για ελεύθερη ενημέρωση, αξιοπρέπεια στη ζωή και στην εργασία η απάντηση της κυβέρνησης για μία ακόμα φορά ήταν να μας περικυκλώσει με τους αστυνομικούς μπροστά στα μάτια χιλιάδων συμπολιτών μας.  Προφανώς προς γνώση και συμμόρφωση!».



Πηγή - αναδημοσίευση: εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ Λέσβου


Δεν υπάρχουν σχόλια: