Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ




...φωτο από εκδηλώσεις της εργ.αλληλεγγύης για την ΕΡΤ...


Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Η θρασύδειλη επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα της Πέμπτης στο ραδιομέγαρο βάζει τον αγώνα μας σε νέα φάση, μετά από 5 μήνες. Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, γιατί είναι στριμωγμένη στα σχοινιά.  Το έκτρωμα που λέγεται Δ(Ν)Τ δεν μπορούσε να δουλέψει με τίποτε, όσο εμείς είχαμε το ραδιομέγαρο στα χέρια μας και όσο εκπέμπαμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα. Ο Σαμαράς πιστεύει ότι με την εισβολή των ΜΑΤ θα μπορέσει να ξεφύγει από το αδιέξοδο που βρίσκεται. Στο χέρι μας είναι να τον διαψεύσουμε ξανά.

Το έχουμε κάνει πολλές φορές και δείξαμε αντοχές και δυνάμεις που κανένας δεν περίμενε. Τον Ιούνη με το «μαύρο» στην ΕΡΤ, δεν πήγαμε σπίτι μας αλλά επιλέξαμε να αγωνιστούμε και να βγάζουμε πρόγραμμα σε ραδιόφωνο και τηλεόραση και να ενημερώνουμε μέσω της ιστοσελίδας μας ertopen.com


Τον Ιούλη με την προκήρυξη θέσεων για τη ΔΤ,  μεγάλο κομμάτι συναδέλφων αρνήθηκε να συνθηκολογήσει και συνεχίσαμε. Τον Αύγουστο κρατήσαμε στις πιο δύσκολες συνθήκες το πρόγραμμα και τον αγώνα και τους διαψεύσαμε πάλι. 
Τον Σεπτέμβρη γίναμε αιχμή στο απεργιακό μέτωπο που ξεδιπλώθηκε ενάντια στην κυβέρνηση, με κέντρο τους καθηγητές και τις απολύσεις στο δημόσιο. Ξανά και ξανά η ΕΡΤ όχι μόνο άντεχε, αλλά και κατάφερνε να γίνεται έμπνευση για όλους τους κλάδους που παλεύουν. Όλοι λένε «να το κάνουμε όπως η ΕΡΤ» και αυτό τρομοκρατεί τον Σαμαρά και τους υπουργούς του.

Αυτόν τον άθλο μπορέσαμε και τον φέραμε σε πέρας γιατί είχαμε τη στήριξη όλης της κοινωνίας. Τα μηνύματα συμπαράστασης όλους αυτούς τους μήνες μας έδιναν δύναμη. Η αλληλεγγύη που βρίσκαμε σε όλες τις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις που συμμετείχαμε ήταν μεγάλη. Την είδαμε πάλι τώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι ήρθαν την Πέμπτη το απόγευμα για να στηρίξουν τον αγώνα μας. Την είδαμε όταν το πρωί της Πέμπτης έρχονταν εργαζόμενοι στο ραδιομέγαρο με το πανό του σωματείου τους και με απόφαση για στάση εργασίας.

Για τους πέντε μήνες αγώνα που δώσαμε και όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο πλευρό μας, χρειάζεται να συνεχίσουμε για να ανατρέψουμε και αυτό το σχέδιο της κυβέρνησης. Να αποστομώσουμε όσους βιάζονται να τελειώσουν τον αγώνα μας. Είτε πρόκειται για την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της,  είτε όσοι συνάδελφοι πιστεύουν ότι αυτή τη στιγμή συνεταιριστικά σχήματα με υποσύνολο εργαζομένων από το σώμα της ενιαίας ελεύθερης ΕΡΤ, μπορούν να αποτελέσουν τη "διάδοχη κατάσταση" της ΕΡΤ.

...Ο αγωνας συνεχίζεται με κέντρο το ραδιομέγαρο, την ΕΤ3 
και όλες τις περιφερειακές ΕΡΑ...

·     Το πρώτο και το σημαντικότερο βήμα είναι η περιφρούρηση του ραδιομεγάρου. Τα ΜΑΤ δεν μπορούν να λειτουργήσουν την ΕΡΤ. Η καθημερνή παρουσία μας στην Αγ. Παρασκευή και η περιφρούρηση του ραδιομεγάρου, μπορεί να εξασφαλίσει ότι κανένας απεργοσπάστης από τη ΔΤ δεν θα μπει μέσα για να δουλέψει. Αυτή είναι η πιο κρίσιμη μάχη που έχουμε να δώσουμε, η μάχη της περιφρούρησης. Να ζητήσουμε από όλα τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τις συλλογικότητες που δηλώνουν ότι είναι στο πλευρό μας, να στέλνουν καθημερινά και σε 24ωρη βάση συναδέλφους που μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα περιφρουρούν τις εγκαταστάσεις.  Αν τολμήσουν και φέρουν πάλι δολιοφθορείς, θα βρίσκουν μπροστά τους ξανά και ξανά χιλιάδες εργαζόμενους. Το ραδιομέγαρο παραμένει το κέντρο του αγώνα μας ακόμη και απ’ έξω για όσο χρειαστεί μέχρι να μπούμε ξανά μέσα.

·     Το δεύτερο βήμα είναι να αναγκάσουμε τα σωματεία του κλάδου των ΜΜΕ να βγούν ξανά σε απεργία για την ΕΡΤ. Αυτό που έκαναν για λίγες μέρες τον Ιούνη είναι αναγκαίο να γίνει ξανά τώρα και ακόμη πιο οργανωμένο. Απεργία σε όλα τα ΜΜΕ, για να μην δουλεύει ούτε η ΔΤ, ούτε κανένας από τους καναλάρχες και τους εκδότες που ποντάρουν στο κλείσιμό μας. Η πιο σημαντική αλληλεγγύη των συνδικαλιστών της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΠΗΕΑ δεν είναι να τρώνε μαζί μας τα δακρυγόνα, αλλά να αποφασίσουν και να οργανώσουν απεργία σε όλα τα ΜΜΕ. Εκεί θα φανεί το πόσο εννοούν ότι είναι στο πλευρό μας, διότι οι τρίωρες στάσεις εργασίας περισσότερο μοιάζουν με κοροϊδία παρά με συμπαράσταση.

·     Τέλος επιμένουμε να γίνει πανεργατική απεργία για την ΕΡΤ αλλά και για όλους τους κλάδους που αγωνίζονται όπως οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες, οι εκπαιδευτικοί. Ήδη το πρώτο βήμα γίνεται και την Πέμπτη 14 Νοέμβρη που υπάρχει προσπάθεια για απεργία και διαδήλωση, οργανωμένη από τα κάτω μετά από συντονισμό των σωματείων που κάλεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου.  Αυτά τα βήματα χρειάζεται να τα γενικεύσουμε και να τα κλιμακώσουμε μετά την πορεία του Πολυτεχνείου.

Ο αγώνας μας μπαίνει σε νέα φάση και χρειάζεται να εντείνουμε τις δράσεις μας για να βγούμε και από αυτήν τη νέα σύγκρουση νικητές όπως στο παρελθόν. Η ΕΡΤ θα ξαναλειτουργήσει με όλους εμάς νικητές.  

προκήρυξη της εργατικής αλληλεγγύης για την συνέχιση του αγώνα της ΕΡΤ




  διαβάστε την προηγούμενη ανακοίνωση της εργατικής αλληλεγγύης για την ΕΡΤ:

Ανοιχτή ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους και όλα τα δικαιώματα



Δεν υπάρχουν σχόλια: