Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Εργασιακής Επιτροπής για της απολύσεις στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη Α.Ε



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛ

Νέο πογκρόμ απολύσεων ξεκίνησε η εργοδοσία του οργανισμού από χθές το μεσημέρι αποδεκατίζοντας ολόκληρα τμήματα, στέλνοντας 25 ακόμα οικογένειες στον καιάδα της ανεργίας, βάζοντας και αυτοί ένα ακόμα λιθαράκι στην ολοκλήρωση των μνημονίων αυτής της χώρας. Μίας χώρας με 1.500.000 ανέργους, 1.800.000 απλήρωτους εργαζόμενους και κοντά στα 3.000.000 χαμηλοσυνταξιούχους κάτω από το όριο της φτώχειας, χωρίς να υπολογίζονται οι εργαζόμενοι φαντάσματα.
Στον μικρόκοσμό μας, το ποσοστό της συνεισφοράς του Οργανισμού στο σύνολο φαντάζει μικρό, αλλά είναι μνημονιακά πρωτοποριακό: ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, καθώς από την αρχή των μνημονίων έχει απολύσει πάνω από το 70% του προσωπικού του και έχει επιβάλει απληρωσιά και καθυστερήσεις στους υπόλοιπους.

Ο στόχος είναι κοντά! Ο μήνας άλλαξε και το νούμερο ολοένα και μαζεύεται για άλλες 25 νέες  απολύσεις, το όριο του 5% δηλαδή που του δίνει ο νόμος κάθε μήνα, καθώς ακόμα δεν έχει προλάβει να εφαρμοστεί η περαιτέρω “απελευθέρωση” των απολύσεων που απαίτησαν οι εργοδότες από την τρόικα.
Με τις απολύσεις να έχουν καταντήσει ρουτίνα, με τα σωματεία και τους εκπροσώπους να είναι πλέον απλοί παρατηρητές, αναμένονται και οι νέες ατομικές συμβάσεις και οι πρόσθετες μειώσεις μισθών, δίνοντας εργασία σε γραμματείς και φαρισαίους για μία ακόμη φορά να “πείσουν” τους εργαζόμενους να βάλουν την υπογραφή τους στην ασυδοσία του εργοδότη.
Λεφτά υπάρχουν αλλά είναι μόνο για λίγους και εκλεκτούς! Το απέδειξε, άλλωστε, το “μακρόπνοο” σχέδιο του HelioskiosΚ, που μόλις διαλύθηκε με την απόλυση των εργαζομένων του, έχοντας πάντως αφήσει μπάζες 500 χιλιάδων ευρώ στους εμπνευστές του! Το πάρτι έτσι συνεχίζεται, στις πλάτες των εργαζομένων πληρώνοντας αυτοί το σπασμένο μάρμαρο.
Το μαγαζί, άλλωστε, έχει έξοδα, ενόψει βέβαια και της αγοράς θωρακισμένης MERCEDES που στεγάζεται στα πάρκινγκ της Μιχαλακοπούλου την οποία έχουν χρηματοδοτήσει με την καθυστέρηση του μισθού τους οι εργαζόμενοι.
Νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες που εξαπλώνονται ακόμη και σε κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις, και ότι άλλο φαντάζει   κερδοσκοπικό στην εποχή της κρίσης ενόψει και των πλειστηριασμών κάθε είδος και μορφής.
Έτσι η κεφαλή της Ναυαρχίδας του τύπου, οι διαχειριστές και οι παρατρεχάμενοί της, κοντεύουν να ολοκληρώσουν το αρχικό σχέδιο της γνωστής εταιρείας Mckinsey & Company για την πλήρη εξαΰλωση του εργατικού δυναμικού της.
Κατά τα λοιπά :Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής μπορεί να κοιμάται ήσυχος για το απρόσκοπτο των χορηγιών του ΔΟΛ, και για την παχυλή αμοιβή του ως μέλος Δ.Σ του Οργανισμού μέσω εταιρειών που όλο συμπτωματικά αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις επωνυμίες τους.

Όπως οι «σκληρά» εργαζόμενοι συνταξιούχοι που αμείβονται με τιμολόγια και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών στο όνομα άφαντων συγγενικών προσώπων για να μην περικοπεί η σύνταξη τους από τους ασφαλιστικούς Οργανισμούς.
Το είχαμε και στο παρελθόν επισημάνει ως γεγονός  αλλά η διοίκηση ήρθε για μία ακόμη φορά να δείξει την κοινωνική της ευαισθησία απολύοντας συναδέλφους με σοβαρά προβλήματα υγείας ( σοβαρά εγκεφαλικά επεισόδια, γυναίκες με παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών)κ.τ.λ.
Η αύξηση της αμοιβής των μελών του Δ.Σ του Οργανισμού σε συνδυασμό με την απαγκίστρωση κάθε ελέγχου της χρηματαγοράς σηματοδοτεί το πώς και με ποιους τρόπους αντιλαμβάνονται κάποιοι την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η βιωσιμότητα της εταιρείας είναι πλέον και αυτή διαπραγματεύσιμη.
Στο δια ταύτα:    
Για τους λίγους εναπομείναντες και διοικούμενους από τα πλέον αναβαθμισμένα extra large GOLDEN BOYS, η εργασία θα φαντάζει εφιάλτης. Το υλικό από το οποίο θα πρέπει να είναι κατασκευασμένοι οι λιγοστοί αυτοί θα είναι η πλαστελίνη, ομογενοποιώντας όλες τις ειδικότητες σε μία. Όλοι θα τα κάνουν όλα με 500 ευρώ -και αν περισσεύουν βέβαια χρήματα.
Συνάδελφοι, ποτέ δεν είναι αργά να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας και να μην της εκχωρούμε σε διαχειριστές, τυχοδιώκτες, σαλτιμπάγκους και κομπογιαννίτες.
Το όπλο μας η αλληλεγγύη

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ

1/11/2013

Οι Αγώνες μας δεν εκχωρούνται σε κανέναν

Δεν υπάρχουν σχόλια: