Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

"Συνδικαλισμός" στη ΔΤ, για γέλια και για κλάματα



Μπαλούρδο είσαι να κατέβεις για εκπρόσωπος?

Και πού είναι το περίεργο, που στην ΕΣΗΕΑ όπως μάθαμε, «ψήφισαν για τη μονιμοποίηση της ΔΤ», με αφορμή την ψηφοφορία για το αν πρέπει να γίνουν εκλογές για εργασιακό εκπρόωπο στη ΔΤ.

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές (ασχέτως αν διάφοροι, έχουν σε βαθμό εξάρτησης, την επιλογή να τους χαϊδεύουν τα αυτιά) ότι οι παρατάξεις και στην ΕΣΗΕΑ και παντού δεν είναι αποκομμένες από το κεντρικό πολιτικό σκηνικό.

Δηλαδή οι εντός ΕΣΗΕΑ φίλοι του Άδωνι του καταστροφέα νοσοκομείων και του Ευάγγελου του Λαγκαρντιανού, αλλά και του κυρ Φώτη (βγαίνω από την κυβέρνηση, κάνω εμπάργκο στη ΔΤ για να το αναιρέσω - εγώ είμαι με το μνημόνιο, έλεγε στην ΕΣΗΕΑ ένας συνδικαλιστής του σχήματός του), τι άλλο περίμενε κανείς να ψηφίσουν?


Άλλωστε το είχαν σχεδόν προαναγγείλει με τις ανακοινώσεις τους, όταν παρουσίαζαν τη ΔΤ ως χώρο που γίνονται εργασιακές τερατουργίες. Γιατί περίμενε κανείς κάτι άλλο, αφού σε αυτή τη βάση δομήθηκε, με την τερατουργία του λουκέτου στην ΕΡΤ και το «πλυντήριο» σε όσους είχαν ευθύνες για τα όσα συνέβαιναν εκεί, με τη ναζιστικής έμπνευση «συλλογική ευθύνη» και συκοφάντηση όλων όσων δούλευαν εκεί.


Εδώ εντός της (υπάρχουσας) αριστεράς στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και μάθαμε ότι υπήρχαν «αναταράξεις» πριν την ψηφοφορία, οι τροϊκανοί ήταν η έκπληξη?

Αν πάντως όσοι εργάζονται, απασχολούνται, συνεργάζονται (πείτε το όπως θέλετε) στη ΔΤ έχουν αγωνίες για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων (όπως τα προσεγγίζει κανείς) υπάρχουν απλές κινήσεις.

Πχ μπορούν να πάνε να κάνουν επώνυμη και γραπτή καταγγελία στο ΣΕΠΕ (το έχουν κάνει αρκετοί εργαζόμενοι εντός και εκτός ΜΜΕ για τα δικά τους προβλήματα - αλλά είχαν την ψυχή για να το κάνουν και να τραβήξουν λεβέντικα την κόντρα - αντί αν κρύβονται όταν το στέλνει η ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και αφού προηγουμένως έχει πέσει "σύρμα".

Μπορούν επίσης με κείμενο υπογραφών να καταγγείλουν τους πολιτικούς προϊστάμενους της ΔΤ για τα όσα θεωρούν ότι πράττουν σε βάρος τους. Άλλωστε η πρακτική της συλλογής υπογραφών τους είναι γνωστή από τότε που κυκλοφορούσαν κείμενα ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, που τις θεωρούσαν άκαιρες, ή παρατραβηγμένες, ή όπως τέλος πάντων τις εκτιμούσαν ότι ήταν.

Επίσης όσοι αγωνιούν για να έχουν συνδικαλισμό και «εκεί» και είναι εκλεγμένοι ήδη σε όργανα από προηγούμενες εκλογές, καλό είναι να αρχίσουν να έρχονται στα όργανα που έχουν εκλεγεί και δεν πατάνε για χρόνια (και ειδικά τώρα τελευταία με τις εξελίξεις στην ΕΡΤ).

Τόσο απλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: