Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ανοιχτό γράμμα στην ΠΟΕΣΥ


έξω από την ΕΡΤ την Πέμπτη


Αγαπητοί συνάδελφοι

Διάβασα την κοινή ανακοίνωση των ομοσπονδιών ΠΟΕΣΥ – ΠΟΣΠΕΡΤ – ΠΟΕΠΤΥΜ για το διπλό κάλεσμα, από τη μια για μαζική συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο την Παρασκευή 8/11 και από την άλλη την πρόσκληση για συνδικαλιστική σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την ίδια ώρα.

Δεν κρύβω ότι αρχικά με ικανοποίησε, γιατί σε δύσκολες συνθήκες με πολλές δραστηριότητες, η ευελιξία και η παράλληλη συμμετοχή σε αναγκαίες διαδικασίες και δράσεις, μαρτυρούν αντίληψη της τρέχουσας επικαιρότητας και στρατηγική σκέψη.

Προσωπικά πήγα στη σύσκεψη, με σκοπό να αξιοποιήσω τις επικοινωνίες με τους καλεσμένους μας συνδικαλιστές, για λογαριασμό του ertopen, ώστε να αυξηθεί η δυνατότητα κάλυψης των δραστηριοτήτων των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Αποτέλεσε αρνητική έκπληξη για μένα και δυστυχώς και για τους συμμετέχοντες (περίπου 25 σωματεία συμμετείχαν) το γεγονός ότι από το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, που μαζί με τις άλλες δύο ομοσπονδίες των ΜΜΕ, ήταν οι «οικοδεσπότες», ότι δεν συμμετείχε ούτε ένα (01) μέλος του ΔΣ.

Όπως και να το ερμηνεύσει κανείς (κακή κατανομή, ή καθόλου κατανομή και εδώ χρειάζονται κάποιες εξηγήσεις) η απουσία από μια σύσκεψη ενός φορέα από αυτούς που την καλούν, καθόλου τιμητικό γεγονός δεν είναι. Μα ούτε ένας!!

Και όμως όλοι οι εκτός ΜΜΕ συμμετέχοντες, μας τίμησαν με την παρουσία τους, ήρθαν και  κατέθεσαν ιδέες, προτάσεις, αποφάσεις για δράση, ειδικά για την ΕΡΤ μετά την εισβολή των ΜΑΤ, όσο και ευρύτερα. Μόνο που αγαπητοί συνάδελφοι λείπατε για να τις ακούσετε.

Δεν θα σας τις μεταφέρω φοβούμενος μήπως τις αλλοιώσω κατά λάθος, άλλωστε θα βγει σχετικό κείμενο.

Ενδεικτικά από όσους θυμάμαι (ήταν πολύ περισσότεροι) συμμετείχαν, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από τους για 9η εβδομάδα απεργούς διοικητικούς των Πανεπιστημίων, από το Αεροδρόμιο, το νοσοκομείο Άγιος Σάββας, ΠΟΘΑ, το σωματείο Wind, εκπρόσωποι από διάφορες ΕΛΜΕ, εργαζόμενοι στο Υπουργείο Παιδείας, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο σύλλογος φοιτητών βιολογικού, εκπαιδευτικοί από το σύλλογο Π.Ε. «Αριστοτέλης», από το ΔΣ της Ιντρακόμ, σχολικοί φύλακες, από το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, από το Κανάλι 1, από το σωματείο μισθωτών τεχνικών, κλπ

Συνάδελφοι όταν μια ομοσπονδία καλεί σε συμμετοχή άλλους για  συσκέψεις και ειδικά για τόσο σοβαρά θέματα, όπως η εισβολή στην ΕΡΤ και η ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, δεν πρέπει με τις επιλογές της να ακυρώνει τις διακηρυγμένες προθέσεις της. Εκτός αν υπάρχουν άλλες και δεν τις ξέρουμε.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νάσος Μπράτσος μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ

8/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: