Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Κάλεσμα σε ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στον ΠΕΙΡΑΙΑ



   Οι εξελίξεις αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με τη σύλληψη και την παραπομπή στον εισαγγελέα και μετά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ενός κομματιού της ηγεσίας της χρυσής αυγής, έφεραν ικανοποίηση σε όλο τον κόσμο που πάλεψε ενάντιά τους από την ώρα που η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ τους έφεραν στο προσκήνιο δύο περίπου χρόνια πρίν.
 
 Το καπάκι άνοιξε για τα καλά, και η μπόχα από το βόθρο της διαπλοκής των νεοναζί με το βαθύ κράτος, το παρακράτος, την αστυνομία, την εκκλησία και τον κόσμο του χρήματος, τη νύχτα και το κοινό έγκλημα, αναδύθηκε μέχρι τις οθόνες και τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ, που μέχρι προχθές έβλεπαν τους χρυσαυγίτες στη χειρότερη περίπτωση σαν ένα από τα δύο “άκρα”, και στην καλύτερη σαν αγανακτισμένους πολίτες ή “γνήσιο λαϊκό κίνημα” (Λοβέρδος).

   'Οπως παραδέχτηκε μέσα στην ηλιθιότητά του ο Γερμενής, “χρειάστηκε να ξηλωθεί όλη η αστυνομία και η ΕΥΠ για να μας πιάσουν”. Η χρηματοδότησή τους από το εφοπλιστικό κεφάλαιο και την εκκλησία, η προστασία που απολάμβαναν από διοικητές της αστυνομίας, η συμμετοχή των μπάτσων στις καταδρομικές επιχειρήσεις των ταγμάτων εφόδου, η προκλητική ασυλία που είχαν απέναντι στη δικαιοσύνη, η προστασία που πουλούσαν στα μαγαζιά, σωματεμπορία, μαστροπία, λαθρεμπόριο, είναι μερικά μόνο από όσα έκαναν τους διάφορους όψιμους αντιφασίστες στην κυβέρνηση και τα κανάλια να “πέσουν απ' τα σύννεφα” με τους προστατευόμενούς τους.

 Για κανέναν από εμάς βέβαια, αυτό δεν ήταν έκπληξη. Το ζήτημα είναι αν αυτά αρκούν. Ήδη ο κουρνιαχτός κατακάθισε, ενώ τα λεφτά της κρατικής χρηματοδότησης παραμένουν στα ταμεία της συμμορίας και ο Κασιδιάρης στις οθόνες μας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι εξέθρεψαν και υπέθαλψαν τη συμμορία των δολοφόνων νεοναζί δεν μπορεί να είναι οι τιμωροί της. Οι Φαήλοι, Λαζαρίδηδες και Μπαλτάκοι που βρίσκονται πίσω από το Σαμαρά και οι Βορίδης, Γεωργιάδης και λοιποί που στελεχώνουν την κυβέρνησή του, είναι η προφανής απόδειξη γι' αυτό. Οι κυβερνήσεις που χρησιμοποίησαν με ελαφριά καρδιά το ρατσισμό σαν το βασικό στήριγμα της πολιτικής των μνημονίων, είναι οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων της συμμορίας.

Ενώ τρείς από τους συλληφθέντες νεοναζί, που κατηγορούνται με τις μισές διατάξεις του ποινικού κώδικα, αφήνονται ελεύθεροι, τα κρατητήρια του Πειραιά, στο κέντρο, τη Νίκαια, τη Δραπετσώνα, είναι κολαστήρια για ανθρώπους που δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα, αλλά δεν έχουν “χαρτιά”. Ο Σαμαράς και οι Ευρωπαίοι “εταίροι” του είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για το έγκλημα στη Λαμπεντούζα, όπως και για την ανεργία και τη φτώχεια που φέρνουν τα μνημόνια.

Η μάχη με τους νεοναζί ήταν και παραμένει υπόθεση του κινήματος. Οι απεργίες ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές και οι αντιφασιστικές πρωτοβουλίες στις γειτονιές, μπορούν να τσακίσουν τη φασιστική απειλή, μαζί με την κυβέρνηση της φτώχειας και του ρατσισμού.
Το ξήλωμα της νεοναζιστικής συμμορίας και ο αντιρατσισμός είναι η άλλη όψη των αγώνων για δημόσια υγεία και παιδεία, για δουλειά και δικαιώματα.  

 Να κλείσουν τα γραφεία της χρυσής αυγής στον Πειραιά
 Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές
 Κάτω η κυβέρνηση του ρατσισμού και της φτώχειας


Πορεία, Σαββατο, 9 Νοέμβρη 12μμ. Πλατεία Κοραή



Για συμμετοχή-στήριξη : antinazipir@gmail.com / fb. Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: