Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Οι συγγενείς του δολοφονημένου Λουκμάν και οι εργάτες Γης της Μανωλάδας στο Πολυτεχνείο και την πορεία




...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...

Ιδιαίτερο αντιρατσιστικό χρώμα αναμένεται να έχει ο φετεινός γιορτασμός του Πολυτεχνείου, αφού θα πάρουν μέρος συγγενείς του δολοφονημένου Σαχζάτ Λουκμάν και εργάτες γης από τη Μανωλάδα. Αυτό προκύπτει από την κοινή ανακοίνωση της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και της κίνησης ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Οι συγγενείς του Λουκμάν και οι εργάτες Γης της Μανωλάδας στο Πολυτεχνείο και την πορεία 17 Νοέμβρη. Πορεία Πολυτεχνείου, 17 Νοέμβρη, Πλατεία Κλαυθμώνος 2μμ. Τιμούμε τα σαράντα χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για δημοκρατία και ελευθερία.

Βαδίζουμε στα βήματα των εργατών που πάλεψαν για συνδικαλισμό και δικαιώματα στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς μετά την πτώση της χούντας. Στη πρώτη μεγάλη απεργία της μεταπολίτευσης στη Νάσιοναλ Καν (Κόκα-κόλα) μετανάστες από το Πακιστάν ήταν μαζί με τους Έλληνες εργάτες στη πρώτη γραμμή για ελεύθερο συνδικαλισμό και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Συνεχίζουμε και σήμερα. Στην Ν. Μανωλάδα δίνουμε τη μάχη του εργατικού συνδικαλισμού απέναντι στα αφεντικά, όπως της Βαγγελάτος ΑΕ που μας πυροβολούν!

Ζητάμε να αφεθούν ελεύθεροι και να μην απελαθούν οι 4 εργάτες της Βαγγελάτος ΑΕ που έχουν φυλακιστεί.

Απαιτούμε να δοθούν χαρτιά σε όλους τους εργάτες, να νομιμοποιηθούν τώρα.

 Όχι άλλοι νεκροί, όπως τη τελευταία βδομάδα τον Αφγανό πρόσφυγα Nεζάμ Χακεμί. Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να διαλυθεί η FRONTEX και να ανοίξουν τα σύνορα ώστε να μην έχουμε νέες Λαμπεντούζες, με τους εκατοντάδες πνιγμένους στο βωμό της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο.

Ζητάμε δικαιοσύνη για το δολοφονημένο εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν από μέλη της Χρυσής Αυγής στα Πετράλωνα στις 17 Γενάρη 2013. Είναι απαράδεκτο οι δολοφόνοι να μην παραπέμπονται για ρατσιστικό έγκλημα για να τη διασωθεί έτσι η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Απαιτούμε να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου, αυτών που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν.

Παλεύουμε μαζί με όλη την εργατική τάξη και τη νεολαία στο δρόμο του Πολυτεχνείου, για να μην κλείσει η ΕΡΤ, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τα νοσοκομεία με τις απολύσεις. Παλεύουμε για ένα κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, ρατσισμό και φασισμό".




Δεν υπάρχουν σχόλια: