Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ημερίδα με στόχο το συντονισμό στη βάση των εργαζομένων


...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, η ημερίδα της Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης, στην Αθήνα, με συμμετοχή συνδικαλιστών από διάφορους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και από διάφορες πόλεις.


Το πρώτο πάνελ είχε θέμα «Πώς οργανώνουμε την εργατική αντίσταση στη βάση» με ομιλητές τον Τάσο Αναστασιάδη, συντονιστή της ΣΕΑ, την Γεωργία Κόφφα, από την απεργιακή επιτροπή της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, τον Κώστα Καταραχιά, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, τον Κώστα Φοινινή, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου εργαζόμενων στο Δήμο Βριλησσίων, την Μαρία Καλιτσουνάκη, ξενοχοϋπάλληλο από το εργατικό έντυπο «Καμαριέρα», την Ειρήνη Φωτέλλη, συνδικαλίστρια από την ΕΡΤ.

Ακολούθησε η συζήτηση με θέμα: «Η αντιφασιστική δράση στα συνδικάτα» με εισηγητές το Γιώργο Τσιρώνη, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη, πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, τον Σεραφείμ Ρίζο από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων στα Χανιά, τον Γιάννη Κούτρα από το ΔΣ της ΕΝΙΘ, την Κατερίνα Θωίδου, δημοσιογράφο της Εργατικής Αλληλεγγύης και τον Μήτσο Αργυροκαστρίτη, συνδικαλιστή λιθογράφο.


Ακολούθησε η τελευταία συζήτηση με θέμα: «Η απεργία στις 6 Νοέμβρη. Για τη νίκη των αγώνων διαρκείας». Τις εισηγήσεις έκανα ο Γιάννης Αγγελόπουλος από την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη, ο Βασίλης Συλαϊδής μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιντρακόμ, η Ντίνα Γκαρανέ από την απεργιακή επιτροπή της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ο Χρίστος Αργύρης από το Συντονιστικό των Νοσοκομείων, ο Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος από την ΕΡΤ, ο Μήτσος Καλπίδης, συνδικαλιστής από το Δήμο Κορυδαλλού, ο Γιώργος Κούτουλας, από το ΔΣ του Συλλόγου εργαζόμενων του Θριάσιου Νοσοκομείου και η Ιωάννα Λούβρου από την απεργιακή επιτροπή των εργαζόμενων στο ΕΚΠΑ.


Κοινή συνισταμένη των συζητήσεων, ήταν η αναγκαιότητα να προχωρήσει ο συντονισμός στη βάση των εργαζομένων, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Παράλληλα, τονίστηκε η σημασία να έχει επιτυχία η απεργία της 6ης Νοεμβρίου, που αν και λίγη μπροστά στο μέγεθος της επίθεσης εναντίον των εργαζομένων, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αρχή νέου κύκλου κινητοποιήσεων. Αναφερόμενος με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο Νέο Ηράκλειο, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, καταδίκασε κάθε απόπειρα επαναφοράς της θεωρίας των «δύο άκρων», λέγοντας ότι μπορεί κανείς να δώσει και μια άλλη ερμηνεία στη θεωρία αυτή, διαφορετική βέβαια από αυτή της κυβέρνησης και διάφορων ΜΜΕ, ότι αν το ένα άκρο είναι το  «μαύρο και το σκοτάδι», τότε είναι τιμή να είναι κανείς «με το φως».

Δεν υπάρχουν σχόλια: