Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

EΡΑ Ηρακλείου: Δικάζεται τη Δευτέρα 18/11 η αγωγή για τις παράνομες απολύσεις





Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου συζητείται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου η αγωγή των 20 εργαζομένων στην ΕΡΑ Ηρακλείου και τον τηλεοπτικό Σταθμό Κρήτης της ΕΡΤ, κατά της  ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΕΡΤ – ΑΕ)», του Ελληνικού Δημοσίου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Υπουργό Οικονομικών και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, όπως νόμιμα εκπροσωπείται. Με την αγωγή τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ζητούν την ακυρότητα της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας τους.


Στην αγωγή των εργαζομένων της ΕΡΤ στο Ηράκλειο, σύσσωμος ο Δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας, (Ενώσεις Συντακτών και Ομοσπονδίες του κλάδου)  συμπαρίσταται και με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΠΗΝ θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή στις 11.3Ο π.μ. στο Ξενοδοχείο Λατώ του Ηρακλείου συνάντηση με αφορμή την εκτροπή που σημειώθηκε την 11η Ιουνίου και στρέφεται ευθέως κατά των θεμελιωδών αρχών της Δημοκρατίας και αλλοιώνει βάναυσα το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, συγκρούεται με την ίδια την κοινωνία. Τη συνάντηση θα απασχολήσουν τα προβλήματα που ταλανίζουν συνολικά τον δημοσιογραφικό κόσμο.


Παράλληλα, και οι φορείς της τοπικής Κοινωνίας, (Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ, Πολίτες κατά του Χρέους και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου), κάνουν πρόσθετη παρέμβασή στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ, υπερασπιζόμενοι , το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης σε αξιόπιστη λειτουργία, ανοιχτό  στον παλμό της κοινωνίας με πίστη στο διάλογο, τη δημοκρατία, το ήθος και την ποιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: