Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασισμένα

Μαζική συμμετοχή στη συνέλευση των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων της ΕΡΤ (αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο). Ήταν και ο πρώτος χώρος διακίνησης του νέου (νο58) τεύχους των Financial Crimes, με αφιέρωμα στην ΕΡΤ.

Αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των απεργών των ΑΕΙ στις 12 στα Προπύλαια.

Ενθουσιασμό και χειροκροτήματα δημιούργησε ο χαιρετισμός στη συνέλευση, απεργού διοικητικής υπαλλήλου του Πανεπιστημιου Αθηνών.





2)ΠΟΕΣΥ:  H EBU δεν αναγνωρίζει το μόρφωμα της "ΔΤ"


Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκτιμά ότι ο αγώνας της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων στην ΕΡΤ για την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με τερματισμό της αστυνομικής κατάληψης, η αποτροπή αντίστοιχης επέμβασης στην ΕΤ3 και σε όλα τα κτίρια των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της ΕΡΤ στην περιφέρεια, ο τερματισμός των θεσμικών εκτροπών με την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αποτυπώνονται στην πρόσφατη απόφαση που ελήφθη στις Βρυξέλλες στη συνάντηση εκπροσώπων της EBU, της EΟΔ και εργαζομένων στην ΕΡΤ, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΟΔ.

Η EBU αποσαφηνίζει ότι δεν αναγνωρίζει το μόρφωμα της συγκυβέρνησης, που λέγεται «ΔΤ».
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18/11/2013 στις Βρυξέλλες, στις εγκαταστάσεις της βελγικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, συμμετείχαν: ο πρόεδρος της EBU, Ζαν-Πολ Φιλιππό, ο ΓΓ της ΕΟΔ, Ρικάρντο Γκουτιέρες, ο Τζον Μπάρσμπι, πρόεδρος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ΕΟΔ για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο Γιάννης Κοτσιφός, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΔ και ο Νίκος Τσιμπίδας, εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΡΑ, απεσταλμένος της ΠΟΕΣΥ.

Οι παρόντες:
· καταδίκασαν την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και ζήτησαν την άμεση απομάκρυνσή τους τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «τα όπλα και η αστυνομία δεν έχουν θέση σε δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις»
· δήλωσαν πως δεν αναγνωρίζουν τη «ΔΤ» ως φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και δεσμεύτηκαν να μην αποδεχθούν αντιπροσώπους της στην επικείμενη γενική συνέλευση των μελών της, τον προσεχή Δεκέμβριο
· επεσήμαναν πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν ως φορέα διοργάνωσης της Eurovision τη «ΔΤ»
· υπογράμμισαν την αναγκαιότητα να υπάρξει νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας πριν τον τερματισμό της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ
· και αποσαφηνίστηκε πως δεν έχει υπογραφεί κανένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της «ΔΤ» και της EBU, υπογραμμίζοντας ότι η δημιουργία της ΝΕΡΙΤ δεν σημαίνει αυτόματη αποδοχή από την πλευρά της ως μέλος της.

Την ίδια ώρα, πέντε μήνες μετά το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κλείσιμο της ΕΡΤ και τη βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, η κυβέρνηση μέσω φημών και διαρροών προετοιμάζει και νέα αστυνομική επέμβαση στις εγκαταστάσεις της ελεύθερης ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη. Προειδοποιούμε και καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε τέτοια σκέψη που προσκρούει άμεσα στις δημοκρατικές αξίες της ελεύθερης Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Τέλος, καλούμε τον αρμόδιο υφυπουργό και την κυβέρνηση που πρόθυμα παρέχει υποσχέσεις «προσλήψεων» στο μόρφωμα της «ΔΤ» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να σταματήσει την ανορθόδοξη και παράνομη πρακτική, που ?χωρίς να καταβάλει παρανόμως αποζημιώσεις? παζαρεύει με την τρόικα ως οριστική την παράνομη απόλυση των 2.656 εργαζομένων της ΕΡΤ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: