Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Παρέμβαση στις "εξετάσεις" των νέων μελών της ΕΣΗΕΑ (κείμενο που μοιράστηκε)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ

Άργησες να γίνεις μέλος, γιατί οι όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπει το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ αντιστοιχούν σε άλλες εποχές και σε άλλες λογικές.

Σε εποχές που το μισθολόγιο έχει καταντήσει είδος πολυτελείας, το να συγκεντρώσει κανείς τις προϋποθέσεις μοιάζει με άθλο. Ίσως γι αυτό σήμερα είναι η μικρότερη φουρνιά νέων μελών των τελευταίων χρόνων, από αριθμητική άποψη.

Δεν σου έκανε χάρη κανείς, δεν χρωστάς σε κανένα, εκτός από τον εαυτό σου και τον ιδρώτα σου.

Παράλληλα, εκτός μένουν οι συνάδελφοι στα ιντερνετικά ΜΜΕ και αυτό δεν είναι μόνο ευθύνη της ΕΣΗΕΑ (λόγω του καταστατικού της), αλλά κυρίως πολιτική ευθύνη όλων των τελευταίων κυβερνήσεων που θα μπορούσαν να το είχαν λύσει με νομοθεσία στη Βουλή, όπως είχε γίνει παλαιότερα με τα ραδιοτηλεοπτικά ιδιωτικά και δημοτικά ΜΜΕ.

Στην εποχή των απολύσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της επέκτασης των ινερνετικών ΜΜΕ, η προοπτική (αν δεν την αλλάξουμε με τη δράση μας) δείχνει τάση συρρίκνωσης του κόσμου που θα έχει το «δικαίωμα» ένταξης στην ΕΣΗΕΑ.
 

Μην ξεχάσεις από πού ήρθες και πώς ήρθες. Μην εφησυχάσεις, μείνε ενεργός στον αγώνα για ανοιχτό συνδικάτο σε όλους τους εργαζόμενους, από την πρώτη μέρα εισόδου τους στη δουλειά.

Μην ξεχνάς ποιοι νομοθετούν, ποιοι αποφασίζουν, ποιοι επιβάλλουν δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό πεδίο.

Μην ακολουθείς τα παραρτήματά τους στο συνδικαλιστικό τοπίο.

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους εντός κι εκτός ΜΜΕ, δίνουμε τον αγώνα της ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών, που αποτελούν το έδαφος και το λίπασμα για να φυτρώνει κάθε εργασιακή αυθαιρεσία και κάθε εργοδοτική επίθεση.


Financial Crimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: