Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 1973 - 2013


ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας καθημερινά τις προκλήσεις και τις φασιστικές μεθόδους που ακολουθεί , μετά την παρέμβασή της στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου για να μας φιμώσουν, σήμερα παράνομα και καταχρηστικά προσπάθησε να απομακρύνει με ΜΑΤ τις δύο συναδέλφους της ΠΟΣΠΕΡΤ που έκαναν βάρδια στα γραφεία της. 


 Ενώ συνεχίζει να παρεμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που προβλέπει ο ν.1264, απαγορεύοντας με τα ΜΑΤ στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕΣΗΕΑ να εισέλθουν στα γραφεία τους, που βρίσκονται εντός του Ραδιομεγάρου.
Μετά από τη γενική κατακραυγή και την αντίσταση των δύο συναδέλφων να παραδώσουν τα γραφεία της Ομοσπονδίας και την αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ, απετράπη η εκδίωξή τους όπως ζητούσαν οι εγκάθετοι του  Υπουργείου Οικονομικών.  Το βλέμμα των συναδέλφων, μέσα από τα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, τους ενοχλούσε !!!  στην καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ , που παράνομα και καταχρηστικά προέβαιναν και παρά τα τρία εξώδικα της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕΣΗΕΑ. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα και θα εκπέμψουμε από το Πολυτεχνείο, μέσω διαδικτύου, στο www.ertopen.com με τη βοήθεια μόνο των φοιτητών και των εργαζομένων στο ΕΜΠ, παρά την εμμονή της Πρυτανείας να μη συγκαλεί την Επιτροπή Εορτασμού του Πολυτεχνείου εχθές, ώστε να μην διαφανεί η ομόθυμη θέληση όλων όσων απαρτίζουν αυτή την επιτροπή πλην της Πρυτανείας.

Μας δίνει δύναμη η χθεσινή δυναμική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή, στην οποία εισήλθε αντιπροσωπεία. Βρεθήκαμε μαζί και διαδηλώσαμε εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, απεργοί εδώ και δέκα εβδομάδες του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχείου καθώς και άλλων ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία, τους δήμους, το δημόσιο, τα ΜΜΕ και φοιτητικοί σύλλογοι. 

Δώσαμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα ότι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ συντονισμένα τους αγώνες μας για να μην περάσουν το μαύρο στην ΕΡΤ και οι χιλιάδες απολύσεις - διαθεσιμότητες.
Αναδείχθηκε η ανάγκη να απλωθεί το κύμα σύγκρουσης με τις διαθεσιμότητες σε όλους τους χώρους του δημοσίου που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα. Για να κερδίσουμε τώρα τις μάχες, αλλά και να αποτρέψουμε το νέο κύμα 12.000 διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, που προετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα για τον Δεκέμβριο. Από όλους τους ομιλητές αναδείχθηκε η ανάγκη κλιμάκωσης του απεργιακού μετώπου στο πλευρό των αγωνιζόμενων κλάδων,

Καταγγέλλουμε τις διαρροές της κυβέρνησης, για επιστράτευση του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ αν συνεχίσουν την απεργία τους. Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια καταστολής των αγώνων παρόμοια με την απαράδεκτα συνεχιζόμενη επιστράτευση των εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ εδώ και 11 μήνες, με την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο, με τις απειλές για εισβολή στο ΕΜΠ αν εκπέμψει η ΕΡΤ από τον χώρο του Πολυτεχνείου.

Ο πανικός μιας κυβέρνησης που προσπαθεί με την καταστολή να σταματήσει τους αγώνες μας είναι φανερός. Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες και τη δράση μας και δεν θα τους περάσει.

            ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:
·        Συμμετοχή στην εκδήλωση εργαζομένων που γίνεται το Σάββατο 16 Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο.
·        Μαζική συμμετοχή όλων στην πορεία για τα 40 χρόνια του Πολυτεχνείου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πορεία της Κυριακής 17/11 με προσυγκέντρωση στις 2μμ στην πλ. Κλαυθμώνος. Καλούμε τους εργαζόμενους να βρεθούμε μετά την πορεία στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
·        Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 7μμ στην Αγ. Παρασκευή. Για να στείλουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και τρόικα ότι το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ανήκει στο λαό και τους εργαζόμενους και όχι στην αστυνομία.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 1973 - 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: