Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις‏



Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2013

Καταδικάζει απερίφραστα η ΠΟΕΣΥ την άνανδρη δολοφονική επίθεση κατά μελών της «Χρυσής Αυγής», που αντικειμενικά ή προβοκατόρικα αποβλέπει στην υπονόμευση της δημοκρατίας, της πολιτικής ομαλότητας της χώρας μας και την κατάργηση των θεμελιωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων της κοινωνίας μας.
Η ΠΟΕΣΥ συντάσσεται με το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου, για την καταδίκη της δολοφονίας των μελών της «Χρυσής Αυγής» Γιώργου Φουντούλη και Μανόλη Καπελώνη και το βαρύ τραυματισμό του Αλέξανδρου Γέροντα, και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.
Η ΠΟΕΣΥ παραμένει αταλάντευτα αντίθετη στις δολοφονικές επιθέσεις και κακοποιήσεις αντιφασιστών, μεταναστών και ατόμων με διαφορετικότητα από εγκληματικά νεοναζιστικά μορφώματα και εναντιώνεται αποφασιστικά, μαζί με τις διεθνείς δημοσιογραφικές ομοσπονδίες, στη νεκρανάσταση του απάνθρωπου και φρικαλέου ναζισμού.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να είναι σε συνεχή αγωνιστική επαγρύπνηση για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου μας, και να καταγράφουν τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και πιστή τήρηση των δημοσιογραφικών δεοντολογικών κανόνων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: